Gerecht week 10

Weer een keer een gerecht van mijn lieve moedertje,macaroni ovenschotel.

Ik heb spekreepjes in zijn eigen vet gebakken en twee paprika’s fijn gesneden en even mee bakken bij de spekreepjes.

Een bodempje water en een liter melk met de macaroni daarin laten koken ik doe er een bouillon blokje erbij en kruiden en al roerend laten koken,wel blijven roeren anders brand het aan.

Als je ziet dat het al de melk inkookt is een ei en geraspte kaas erdoor en goed roeren,onderhand heb ik de oven aan om voor te verwarmen. Alles in een overschotel doen en wat extra geraspte kaas erover,dan de oven in ik doe het op 200 graden en dan 40 minuten erin.

Ik vind een krokant korst lekker.Ik weet nog wel toen mijn moeder pas overleden was wilde mijn broer Nico dat graag eten en ik zei zal het voor je maken,toen hij in de keuken kwam en zag hij dat ik er kaas door wou gaan doen,toen zei hij:”dat deed mama nooit”. Omdat hij geen kaas lust zei ik:”oke dan doe ik het er niet in”. Toen hij weer uit de keuken was er wel ingegooid en meteen erdoor geroerd en toen in de oven. Hij heeft er van gesmuld met een klodder ketchup erop.

Sorry Nico je bent niet meer onder ons maar de kaas hoort er gewoon door.

Eet smakelijk🍽🍽

Geplaatst op 9 maart 2019, in verhalen. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: