Gerecht week 40

De herfst is gekomen en de dagen worden korter en dan komen de stamppotten weer aanbod.

Marie een collega van mij die vertelde dat ze trek had in hachee en ik dacht dat klinkt lekker dus omdat ik vroeg op mijn werk ben zocht ik de basis om hachee te maken.Vrijdagmiddag belde ik naar het thuisfront en zei ik tegen Marco:”kan jij het vlees en de uien alvast klein snijden”. Marco antwoordde:”hoeveel uien moet ik snijden”.

Op het pak stond vier grote uien gelukkig bestaat het internet en Marco zocht het op en daar moeten veel uien in. Toen ik thuis kwam kon ik gelijk aan de slag wat een samenwerking van man en vrouw.

Eerst het vlees aangebraden en daarna de uien erbij met 250 ml water en twee laurierblaadjes maar ik moet altijd wat van Indische kruiden erbij gooien dus dat en een bouillonblokje erdoor en laten sudderen.Na anderhalf uur rook het zo lekker dat we beide moesten proeven of het vlees lekker zacht was,en dat was het.Terwijl het vlees aan sudderen was heb de aardappelen gekookt ook weer met een bouillonblokje en daarna heb ik het tot puree gemaakt.

Nou voor een ieder eet smakelijk en in plaats van rode kool heb ik er snoep wortelen bij gedaan.

Eet smakelijkšŸ½šŸ½

Geplaatst op 5 oktober 2019, in verhalen. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: