Pedicure 5 oktober

geplaatst in: verhalen | 0

Om negen uur heb ik een afspraak rookte eerst een sigaret in de auto voor ik naar de pedicure ging was binnen om tien voor negen en mijn pedicure is niet aanwezig want zij is met zwangerschapsverlof en haar afspraken die zijn verdeeld onder haar collega’s.

Ik zit en er komt een oudere dame met een mannelijke cliënt eraan die afrekent en gelijk een afspraak maakt maar deze dame heeft pas tijd over acht weken dat hoor ik en denk wow acht weken is best lang maar ik denk een afspraak is een afspraak en nu mocht ik mee lopen dus wat onhandig geven we elkaar een hand en de oudere dame stelt zich voor :”ik ben Astrid” en ik zei:”ik ben Esther maar dat zag je al”. We namen een kamer eerder ik was even verbaasd maar ik trok mijn jas uit deed mijn schoenen en sokken uit en ging op de stoel zitten. En Astrid deed het bakje onder mijn voeten en toen zegt ze:”gelukkig jij bent niet zo groot de vorige kwam helemaal tot over de rand terecht”. We keken elkaar aan en moesten lachen hier was het ijs gelijk gebroken we kletste over alles en nog wat blijkt Astrid de moeder van Donna te zijn dus ik vroeg hoe het Donna verging tijdens haar zwangerschapsverlof best zwaar maar het zijn de laatste loodjes en dat klopt maar Donna heeft nog twee kleine hummeltjes rondlopen en ze wilt alles zelf doen.

We hadden het over de jeugd dat eigenlijk op het werk een bed moeten hebben want die zijn al moe voor ze wat hebben gedaan en ze hebben niet zoals wij oudere de kracht om harder te werken want bij hun is het zoals het vandaag niet afkomt,komt het morgen wel maar bij mij op het werk moet alles echt op de dag zelf af zijn want morgen is het te laat dan zou je die spullen niet meer kunnen verkopen.En dan deze twee woorden wat ze al klaar hebben:”ja,maar” en we moesten er zo erg om lachen wat leuk al die overeenkomsten.

Astrid had nooit gedacht om pedicure te worden heeft best veel gedaan in de horeca gewerkt,bij de jumbo en nu bij de Gall&Gall twee dagen en toen Donna voorstelde om de opleiding pedicure te doen twijfelde Astrid maar toch gedaan en nu is ze mijn voetjes weer lekker aan het verwennen en wat vliegt de tijd ik mijn sokken en schoenen aan trekken en dan naar de balie om af te reken en mijn afspraak plannen voor over acht weken dan hoop ik te horen dat Donna al bevallen is,

Wens jullie een fijne werkweek,

Liefst Esther 😘