Nog één keer de werkman

geplaatst in: verhalen | 0

Op donderdagmiddag kreeg ik een app dat die werkman nog kwam om de zinken plaat te plaatsen weer even mijn buurvrouw geappt of ze vrijdag het hek weer open kan gooien om zeven uur want hij kwam tussen 8 en 9 uur en ik kan het ook zien op mijn deurbel en ik zat natuurlijk op mijn werk is mijn laatste werkdag dan heb ik weekend.

Had de man gebeld en hij was aan het werk maar nu alleen maar was heel vlot klaar ermee en was om half elf alweer weg gegaan. Ik heb mijn werk afgemaakt en ging op tijd van het werk weg maar nam even afscheid van mij goede vriend R,S en A en heb lekker eten gehaald had trek in Surinaamse bami en in de Shopperhal heb je Rose Surinaamse eethuis en daar heb ik bami gehaald met Doksa nam het koud mee en nam afscheid van mijn vrienden en reed op weg naar huis.

Vergat ik bloemen mee te nemen wilde de buurvrouw bedanken voor haar hulp dan even langs de jumbo en toen bij haar gebracht ze zei wel tot twee keer aan toe:”dat hoefde je niet te doen we helpen je graag”. Ik moet zeggen in een dorp is het toch even anders dan in een grote stad ze kijken altijd als ze mij al een tijdje niet hebben gezien dan of het wel goed gaat en ik moet zeggen ben heel dankbaar met de mensen die dichtbij mij wonen hoor.

Maar heb heerlijk van mijn bami genoten en ik heb doksa heel lang geleden gegeten en wat smaakt dat naar oude herinneringen van vroeger had een Surinaamse buurvrouw waar ik als kind over de vloer kwam dan at daar altijd me met alles wat ze klaar had gemaakt en het grappige was dat zij altijd in het Surinaams tegen mij sprak en ik mij altijd van de domme hield maar ik kon het redelijk verstaan en als er familie bij haar was die zeiden altijd waarom praat geen Nederlands tegen haar ze is toch geen Surinaamse en dan zei ze altijd:”ze verstaat alles hoor ze doet net alsof”en ja daar had I gelijk in vond het leuk om net toe doen of ik niks begreep maar als ik met dat werd gevraagd terug kwam stonden de mensen versteld te kijken.

Mijn garagedeur is gemaakt ik blij nu alleen kijken wat de schade is aan de binnen kant kan ik het de verzekering doorgeven…,

Liefst Esther 😘