Mijn moedertje

geplaatst in: verhalen | 0

19 Oktober 1931:

Mijn moeder zorgde niet alleen voor ons maar op haar manier hield ze van elk kind. Ik kan leuke herinneringen aan haar ophalen en dat ga ik ook zeker doen want mijn moeder kon ook nog eens lekker koken. Tijdens mijn schooltijd hadden we altijd een soort bazaar en dan maakte mijn moeder lekkere Indische hapjes en die werden verkocht en elk jaar werden het er meer en meer.

Elke jaar op haar verjaardag konden we vragen;mam wat wil je hebben op je verjaardag……dan was haar altijd simpel maar ook oprecht:zolang ik mijn kinderen om mij heen heb dan is dat mijn grootste cadeau……Moet je je voorstellen we wisten niet wat we er mee moesten want we waren ook graag bij haar maar ik nam dan altijd een boeket mee met haar mooiste bloemen en dan kreeg ik te horen;Esther,waarom geef je je geld uit aan bloemen over een paar dagen zijn ze dood zo zonde meisje….

Zij was voor mijn de oma die ik nooit heb gehad althans de moeder van mijn moeder was er wel voor mij maar zij was echt heel streng maar bij mij moeder zag ik hoe gek ze was op mijn broer zijn zoon en mijn kids dat waren eigenlijk op dat moment zo belangrijk voor haar mijn neefje zag ze minder dan die twee van mij omdat ik in de tijd van mijn dochter nog thuis woonde en bij mij zoon woonde ik bijna naast haar.

Elk jaar speelt de film weer op haar verjaardag over en over op mijn netvlies dan zie ik haar zitten met haar ogen en mond wagenwijd open en de pijn dat ik voelde want we hadden die avond ervoor ruzie en dan speelt de schuldgevoelens had ik haar boos gemaakt met wat ik zei dat ze benauwd werd en waarom staat mijn vader gewoon te koken in de keuken terwijl mijn moeder op de bank zit.

Maar mama wel uit het oog, maa nooit uit mijn hart ik hou van jou en fijne verjaardag daar boven met iedereen die ik hier beneden moet missen ik drink niet maar ik proost met mijn thee op jou love you mam,

Liefst Edther😘