Dagje op pad☀️🧀🍦🥞🐐🐄

geplaatst in: verhalen | 6

Ik liep er al een tijdje mee dat er een keer naar toe wilde maar steeds kwam het er niet van.Waarom weet ik ook niet of eigenlijk wel Marco die de vind er niks aan maar omdat ik er over zat te zeuren heeft hij het toch gedaan

‘S morgens werd ik wakker lekker rustig douchen en naar beneden Marco ligt nog op één oor. Ik ben alvast gaan koken omdat ik mij niet met meerdere dingen kan bezig houden bleef ik ook in de keuken mijn kop thee drinken. Nou het gerecht wat ik gemaakt heb is simpel lekker ouderwets net als mijn moeder dat deed nasi in elkaar flansen met alle groenten die je nog heb.Marco werd rond de klok van half tien wakker en die moet eerst koffie hebben en een peuk wel heel erg bekend voor de rokers onder elkaar daarna op zijn gemak douchen en aankleden onderhand heb ik al twee sneetjes suikerbrood met roomboter klaar gezet,wat een schat ben ik😉. Wat flesje water in de koeltas gedaan en nu gaan we op pad,waar gaan we heen nou leuk dat je dat wilt weten naar de Zaanse schans. We waren halverwege de N11 tot ik begon te twijfel heb het vuur wel onder de pan uitgemaakt,schat weet jij dat,nee schat antwoordt Marco. Toch maar rechtsomkeer even checken en nu denk je dat moet je toch zeker weten Esther nee dat weet ik echt niet meer, is mij eerder overkomen maar gelukkig waren we thuis vuur nog aan alleen er stond niks meer erop. Vergeetachtig of ben ik te druk in mijn hoofd met alles Marco denkt het laatste daarom kan ik niet meerdere dingen te gelijk.

Gelukkig het vuur was uit nu kunnen met een gerust hart op pad. Rond de klok van 12 uur waren we op de plaats van bestemming zoveel bussen met toeristen het is echt een trekpleister ik voel mij een toerist op eigen bodem. Na het parkeren moest we uiteraard eerst de toilet op zoeken gelukkig is er best snel een gevonden nu gaan we lopen overal molens super mooi om te zien.

 

 

Behalve molens zijn er ook souvenirwinkels en die moeten het echt hebben van toeristen.

Wat ik eigenlijk wilde zien was het winkeltje van Albert Heijn.

Ik vond het super en het was heerlijk weer en doordat we nog even wat wilde eten zijn we richting Wormerveer geweest en een simpel patatje gegeten.

 

Verder nog andere foto’s gemaakt wat ik grappig vond.

of vogels kunnen lezen waar ze wil in mogen zitten,en wie draait er nog gramofoonplaten.
We reden nog iets verder en kwamen uit in het recreatiepark Dorrengeest en we hebben een stuk gewandeld heel romantisch hand in hand……..op de VL zie je het bijna niet meer maar hier zat het er nog volop……..hazelnootjes,bramen en besjes.

Zal de drukte al over zijn en kunnen we nu echt naar huis toe……..ja het is half zeven en we gaan op weg…….via Zaandam rijden we bij de Coentunnel is het rustig lekker we kunnen lekker doorrijden……..we nemen de A5 richting Den Haag en op de A4 aangekomen wordt er aan gegeven 50 km we besluiten binnendoor te nemen via de N207…….bij het stoplicht richting Leimuiden is het druk we gaan via Roelofarendsveen te gaan gelukkig kunnen daar lekker doorrijden en uiteindelijk nemen we de oprit naar Leiden en we besluiten langs het pannenkoekenboerderij te gaan bij Leiderdorp om wat te eten ik heb geen zin meer om het eten op te warmen als we thuis komen.
Dus we gaan lekker ons zelf verwennen………
DSC04251 - kopie
Marco neemt een Waddenzee pannenkoek daar zit op zalm,garnalen en tomaten maar Marco laat de Tomaten eraf halen en hij krijgt een potje Ravigotte saus erbij……en ik neem een kop Hollandse tomatensoep,na het eten vragen we de rekening en gaan naar huis voldaan van een leuk dag samen…………
Liefste Esther

6 reacties

 1. Trudy

  Wat een fijne dag! Heel herkenbaar met dat gas. Ik heb van mijn 7de tot mijn 17de naast de Zaanse Schans gewoond, als jong meisje naast mijn school daar mijn geld verdiend in de walvis in de bediening en later in de Kraai, ook in de bediening, bijna alles zien opbouwen als kind, vrienden van mij woonden er, ik kom er ook nog graag. Al je foto’s raken mij, omdat het mijn jeugd is.

  • ellymay47

   Het was een zeer fijne en gezellig dag eigenlijk meer voor mij dan voor mijn schat maar ik hoorde en las veel daarover en wilde het zelf zien.
   Ja had nog meer foto’s maar deze vond ik persoonlijk mooi om te plaatsen

 2. Trudy

  Nu zijn je vrije dagen om, maar je hebt het fijn gehad. Ja, voor jou was dat AH winkeltje natuurlijk belangrijk. Ik heb een deel van de familie Heijn gekend door mijn werk op de Schans, erge lieve mensen, zo gewoon en gastvrij. Nog meer foto’s, nou geweldig, ja, het zijn allemaal prachtige foto’s.

  • ellymay47

   Klopt mijn mini vakantie is over morgen weer aan de bak en inderdaad de AH winkel daar deed ik het voor.
   Nou ik werk al bijna 33 jaar voor het bedrijf en nog steeds met heel veel plezier……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *