Koud hé❄️❄️

geplaatst in: verhalen | 0

Je kan merken dat de winter in aantocht is,omdat ik vrij ben ga ik in de ochtend lekker wandelen,laat Marco lekker liggen. Zondagochtend ging ik op pad in het weiland aan de overkant van ons huis zie ik een berg zand en er komen allemaal walmen vandaan.Ik loop verder langs straten die ik niet ken maar ik ben nog steeds Bodegraven aan het verkennen,alles wat ik mooi vind daar maak ik foto’s van.Dan steek ik de weg over want in het weiland zie ik vaak roofvogels zitten maar nu zie ik alleen twee kraaien.Er is verder niets te zien dus ik steek weer over ga nu tussen de huizen door naar het dorp toe. Langs de watertoren die ik ook op de foto zet.Dan zie ik een in een etalage wat oude blikken staan en daar maak ik ook een foto van.Op het Raadhuisplein hebben ze twee 3D tekeningen gemaakt. Dan zie ik iets in de verte staan en fotograaf dat ook nog maar even.Wat het moet voorstellen weet ik niet en had geen zin meer om daar langer te blijven.

Waar ik nog meer na toe en dan bedenk ik laat ik richting Broekvelden te gaan lopen en als ik zin en niet te koud is kan ik ook langs de beeldtuin gaan. Ik sloof door de bladeren heen het geknisper brengt mij terug naar mijn jeugd wij mochten nooit met onze schoenen sloven over de straat en nu doe ik het gewoon en heel lang tot ik zelf moe wordt van het geslof.Ik kom best wat mensen tegen oudere mannen en vrouwen en jonge vaders en moeders die met hun kind en hond lopen,iedereen begroet elkaar en ik doe net zo hard mee. Ik loop nu al richting de Goudseweg dat kleine stukje kan ik er wel bijplakken dan heb ik mijn foto’s wat ik altijd wilde.Iedere keer als we er rijden dan lukt het mij niet en toen ik bezig was kwam deze auto langs.Op het bruggetje ging ik staan om te kijken wat ik er nog meer op wil zetten en dan lees ik de naam van de brug.Aan de overkant zit de Mc Donald en ik besluit daar even wat warms te drinken en naar de toilet te gaan over een klein pad loop ik er heen aan de andere kant in het weiland zie ik twee reigers zittenEen schaap die er op zijn gemak ligtBinnen bij Mc Donald loop ik gelijk naar de toilet en daarna bestel ik een warme chocomelk en rust even uit.Na een half uur vervolg ik mijn terug reis naar huis onderweg belt Marco en vraag “of ik nog bij de Mc zit”en ik antwoordt”nee ik loop op de terugweg naar huis zie je zo.

Een kortere route neem ik terug en bijna thuis neem ik mijn laatste foto’sMarco had het hek al open gedaan zodat ik niet hoefde aan te bellen. Zo was mijn zondagswandeling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *