Vakantie🤪☀️✈️🇬🇲🏝🏖

geplaatst in: verhalen | 4

Drie uur was ik opgestaan en gelijk onder de douche Marco kwam een half uur later uit bed. Dennis appte ons ook al met mogge en samen nog gedronken. Marco heeft een app gekregen dat we een tussenstop maken in Las Palmas.Om half 5 kwam Dennis eerst nog een bakkie en dan vertrekken ik ben zo zenuwachtig wil vertrekken maar ik wacht geduldig af.

Om 5:05 op Schiphol aan gekomen en meteen kunnen in checken bij Bali 23 koffer gelukkig al afgegeven.En nu nog even een peukje roken buiten dan gaan we door de douane heen alles door de scan en wij zelf moeten ook erdoor. Even naar de toilet en wat naar binnen werken,lekker op de vroege morgen bij de Mac Donald.We moeten naar D16 toe maar eerst even een peukje na het eten dus daar gaan we naar op zoek. We kunnen kijken naar alle vliegtuigen en ook lekker roken we komen veel mensen tegen die ook naar the Gambia gaan we zijn echt ouwehoeren dus kletsen wat af. In een fles gooi ik water voor in het vliegtuig en dan lopen we nog even langs een rookruimte dat zit achter bij een pub.Laatste peuk nu wachten tot aan boord mogen maar eerst moet het vliegtuig nog op foto.Eindelijk staan we in de slurf maar het is erg druk mensen die in het gang blijven staan en alles rustig aan in de bagage ruim stoppen maar ik heb geduld we zijn tenslotte op vakantie. Eindelijk komt het einde in zicht en kunnen we plaats nemen rij 24 E en F hebben bij het raam superblij. Heb het gefilmd het opstijgen en ben er nu achter hoe ik mijn video’s kan beveiligen voor het wissen super blij met deze ontdekking,zo leer je nog eens wat.

Het is 09:07 en we hebben een plakje cake gehad jammer schat geen slagroom erbij. Wel koffie,thee en andere drankjes maar Marco praat met iedereen die hij tegenkomt en dat vind ik zo geweldig aan mijn vent zo sociaal.We zijn nu al bijna drie uur onderweg en ik heb al lekker geslapen,ben ook zo makkelijk slaap overal leg mijn hoofd neer en een minuut later lig ik al te 💤💤. Marco is nog steeds in gesprek en ik hoor niet veel geen gehoorapparaat mee en ik zit mijn linkeroor naar hun toe. Het eten komt eraan we zijn bijna aan de beurt.Eet smakelijk🍽🍽Ik heb lasagne met broccoli genomenEn Marco heeft rijst met kip in kokos kerriesaus genomen. Ik heb alles opgegeten en zelfs Marco zijn salade. Mijn appeltaartje bewaar ik voor straks.We zijn bijna in Las Palmas en daar wordt er getankt en volgens de berichten duurt het 40 minuten dan zitten we weer in de lucht.We zijn klaar en mogen weer de lucht in het heeft inderdaad 40 minuten geduurd. Ik doe wat hazenslaapjes en Marco die is nog steeds in gesprek met Robert-Jan die zijn voor het eerst in Gambia. De vlucht duurt niet meer lang voor we aankomen in The Gambia maar wij hadden deze formulieren thuis nog dus die hadden we al ingevuld.Dus we konden gelijk door naar de controle maar het is er wel veranderd je vingerafdrukken worden tegenwoordig genomen niet alleen je duim maar letterlijk je hele hand eerst links vier vingers dan rechts vier vingers en dan beide duimen en als laatste een foto en dan kan je je koffers ophalen.

Dan gaan de koffers en handbagage door een scan en dan ben je klaar. Tui medewerkers wachten je op en daar krijg je informatie uitgereikt en dan kan je naar de opgegeven bus lopen,buiten staan er zoveel mannen die iets extra’s willen verdienen ze willen allemaal euro’s. Als iedereen er is dan worden we naar onze hotels gebracht. We zitten in Mansea Beach hotel en dan moet je ook weer formulieren invullen en dan krijg je je sleutel.

We zitten in block C en het is wel een mooie kamer voor Afrikaanse begrippen.Ik ruim alles in en Marco probeert te onderhandelen zoals hij dat kan. Geweldig hoe hij dat doet.

We lopen naar de strip en eten zoals ik het wilde bij de mensen van het programma”ik vertrek”. Ze hebben het leuk gemaakt en gedaan heb gevraagd of ik foto’s mocht maken. De bediening is geweldig en de tafel is mooi gedekt.Al snel krijgen we onze pannenkoeken en we smullen ervan. We praten nog na met een ouder stel en nemen dan weer afscheid,lopen de strip op om geld te wisselen en sigaretten te halen bij mama African. Dan besluiten we nog in stars een warme kop thee en een Expresso en gaan uiteindelijk met een taxi terug naar ons hotel.

Het was echt een leuke dag terug te zijn in Gambia

Welterusten allemaal💤💤💤

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *