Workshop

geplaatst in: verhalen | 6

Ik heb een workshop van mijn werk en besluit met de trein te gaan heb wel vaker getreind maar dan privé met mijn broer. De hele reis laat ik door hem plannen zei alleen waar ik naar toe wilde en dat hijzelf de route bepaald. Nu moest ik zelf doen welke richting neem ik Leiden of Utrecht. Ik besluit Utrecht en dan vertrek ik vanaf spoor 2 in Bodegraven om8:15 dus ik vertrek van huis om tien voor acht want ik moet nog een parkeerplek vinden. Aangekomen kijk ik of die leuke bakfiets er staat en ik heb geluk gelijk wat foto’s schietenGelijk ingecheckt en nu maar wachten op de trein er komt een jongedame naast mij zitten zeg haar vriendelijk goedemorgen en wenste mij het zelfde onderhand heb ik een sigaretje opgestoken en zij heeft hem net uitgemaakt. Toen werd er opgeroepen dat de trein van kwart over acht vijf minuten later komt,nou zei de jongedame oké dan kan ik er nog wel een opsteken want ik moet nog drie uur reizen. Ik ben zo blij dat ik altijd maar een kleine tas bij mij heb want zij was wel een minuut of 2 aan het zoeken naar haar sigaretten waarop ik zei zo dat was erg ver verstopt zeg,ja dat is een nadeel van een grote tas met veel zakken. Samen waren we stil aan het genieten van ons sigaretje.

Trein is er eindelijk we kunnen in stappen ik beland in treinstel nummer 7513 en ik moet eigenlijk de aansluiting van 8:38 hebben maar die heb ik dus gemist en nu kijken welke ik nu moet nemen kan er twee nemen een van 8:45 of een van 8:55 ik besluit die van kwart voor te nemen nu mijn NSplanner aanpassen ik zit nu in treinstel 9552 en kom om 9:15 aan op Amsterdam centraal. Dan moet ik een stukje lopen naar de metro om die te pakken gelukkig komt die om de zes minuten en daar zat ik in metro 127B ik ben het niet gewend om het openbaar vervoer te nemen dus ik twijfelde of ik goed zat maar ik maakte mij te snel paniekerig want daar is het eindpuntVanaf het stadion is het nog een stukje lopen en in Noord weet ik ook niet waar de AH is maar gelukkig was er een vriendelijke vrouw die mij dat kon vertellen en daar zag ik een hele groep staan en toen wist ik dat ik goed zat. Om stip 10:00 vertrokken we naar Aalsmeer en wat ik daar heb meegekregen en gezien was in een woord super,veel gezien qua verandering en oude collega’s gesproken het was echt een inspirerende dag kan ik er alleen over kwijt.Om vier zouden we bij het Buikslotermeerplein terug zijn maar het werd even iets later dus hoop dat ik snelle aansluitingen heb.

Bij de metro kwam ik rond vijf uur aan nu maar hopen dat ik de trein naar Utrecht op tijd heb. Om 17:05 vertrok de trein gelukkig ik heb hem gehaald wel even een sprintje getrokken met mijn niet echt sportief lichaam maar ik zit eindelijk en laat alles over mij heen komen wat ik op deze dag heb meegekregen. In Utrecht sta ik voor een keuze wacht ik tot de trein van 5 voor zes komt of kan ik een andere trein pakken dus ik vraag bij de info stop de trein naar den haag centraal op woerden het antwoordt is ja maar die vertrek over 2 minuten op perron 20 weer moet ik rennen gelukkig ook gehaald alleen geen plek om te zitten dus ik moet blijven staan en ik ben echt moe.Eindelijk plek maar over twee stations moet ik eruit heb wel zin in een sigaret en gelijk dat ik uitstap in woerden zoek ik een rookzoneLekker even paffen nu wachten op de trein die mij thuis brengt gelukkig is de wachttijd van 5 minuten en nu hopen dat er plek is want mijn voeten willen rust en ik heb dit keer ook weer geluk. Ik kom aan in Bodegraven precies omNu nog even langs de chinees want ik heb geen zin om te koken. Manlief heeft alles klaar gezet opscheppen en eten maar. Ik ben echt voldaan met alle gesprekken en het eten wacht mij alleen een koude douche en mijn bedje in ik ben zo moe van mijn wereld reis

6 reacties

 1. Trudy

  Als je het niet gewend bent om met het OV te reizen is het heel hele tour en de twijfel slaat toe, want het is soms moeilijk te begrijpen, gelukkig is er een app en de OV website, die helpt enorm. Fijn zo een dagje leren van de baas. ik heb woensdag een cursus gedaan, maar dan op eigen kosten, was zo leuk, zo veel geleerd en zo gelachen, het doet me altijd meer dan goed. Heel veel liefs.

  • ellymay47

   Ja ik was ook heel blij ook omdat we achter de schermen konden zien hoe de broden en bolletjes gemaakt werden en dan kijk je toch er anders tegen aan ik had zeker een hele top dag gehad

     • Trudy

      Oh, dat is nieuw voor mij,nou heel bijzonder lijkt het me om het te mogen zien. Ik heb vroeger als student oa gewerkt bij AH, ik vond het zo fijn, net een grote familie, ik koop er nog steeds graag, de sfeer is er zo fijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *