16 november 2022

geplaatst in: verhalen | 0

We waren toen twee tot drie weken verder nadat we de uitslag kanker te horen kregen, We zijn alleen maar aan het praten geweest en ondanks het zo kort geleden was de uitslag waren we beide onafscheidelijk van elkaar bezig met hoe verder na het overlijden ik die heel erg tegen het alleen zijn op zag en Marco het moeilijk vond om mij alleen achter te laten.Mijn nachten werden korter ondanks de wintertijd toen ook al was in gegaan en Marco zijn energie werd ook minder en minder.

We hadden een gesprek in het Leidsche Rijn ziekenhuis in Utrecht met de dokter die ons exact het zelfde vertelde als onze HA Marco was hierdoor lichtelijk geïrriteerd en ook omdat hij daar ook bloed moest laten prikken waar hij zo erg tegenop zag gelukkig was de verpleegkundige heel erg behulpzaam en mocht Marco op een bed liggen en kon ik zo voor zijn gezicht zitten zonder dat hij zag hoe die naald in zijn arm werd gestoken na twee buisjes had hij er al genoeg van maar er moesten dus vier buisjes vol zijn.

Vanaf het eerste moment reed ik al die tijd en kon Marco rustig op de bijrijders stoel zitten en soms met een gordel om en soms zonder gordel maar omdat het verplicht is hebben we hem wel vast gemaakt en dan zat hij erop en zijn rechterarm haakte hij er wel doorheen zodat het leek dat hij hem om had want die gordel deed heel erg pijn bij zijn buik en dat kon ik wel voorstellen hoe irritant dat kan zijn.Na elk bezoek aan het ziekenhuis in Utrecht namen we beide een cheeseburger daar kon Marco zo van genieten en een milkshake banaan.De momenten dat ik hem die cheeseburger zag eten en de blik van wat smaakt het weer lekker dat staat zo op mijn netvlies gegrift en zal ik je wat vertellen dat wij tijdens onze hele relatie alleen bij de Mc Donald kwamen is wanneer we op vakantie gingen dus reken maar uit één of twee keer per jaar en vanaf 16 november was het bij één in de twee weken en milkshake banaan dat was Marco zijn favoriete smaak soms twijfel ik wel eens als ik naar de Mc Donald ging of ik die smaak wil nemen en dat was vooral met die warme dagen afgelopen keer maar dat kan ik niet en vraag mij niet waarom misschien omdat het echt van Marco was zijn smaak.

Op deze dag heb ik vrij genomen weet nog niet hoe ik hem ga invullen maar misschien liggend in bad en met wat zen wat wierook stokjes aan en misschien heb ik dan wel de moed om even naar de Vlietland te gaan want ik wilde dat al doen op de dag dat we de uitslag kregen maar ik had er geen moed voor maar heb mij wel vermaakt met wat tv kijken en een boek lezen in alle rust.

Till We Meet Again mijn liefste mis je zo erg maar jou liefde zit zo diep in mijn hart en herinneringen,

Liefst Esther 😘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *