17-05-2017

geplaatst in: verhalen | 0

Ik weet al heel lang dat ik een controle krijg voor mijn gezondheid want dat krijg ik elk half jaar dan kijken ze naar mijn bloeddruk,cholesterol,suiker,gewicht.
En twee weken geleden heb ik mijn urine en bloed laten prikken,doe het zo vroeg mogelijk want dan is het punt 1 niet druk en punt 2 het moet altijd nuchter.
Dus om 7 uur stond ik onder de douche en trek makkelijke kleren aan en na wat tv gekeken te hebben vertrek ik om kwart voor acht richting het bejaarden thuis in de buurt.
Ga vandaag lekker op de fiets wat het is heerlijk weer,koekje voor na het prikken zit in mijn mandje en gaan met die banaan.
Ik ben net een minuut of tien van huis weg kom ik er ben mijn brief
keren en terug racen…..hek weer openen en naar binnen brief het prikbord halen.
Deur dichtgetrokken hek weer dicht laten gaan en nu naar het bejaarden thuis,kom daar aan fiets op zijn standaard en op slot gedaan,schuifdeur door en nee hé wat is het druk,nummer getrokken en wachten maar.
Ik heb nummer 62,en glimlach voor mezelf want had ik de laatste keer ook niet nummer 62.
Na een minuut of 20 ben ik eindelijk aan de beurt,hang mijn jas op en neem plaats,zegt de verpleegster wat is u geboortedatum,ik antwoordt 08-12-1967,en u heb niks gegeten,nee,mevrouw.
Ze pakt haar buisjes 3 stuks een groene,een grijze,en een roze,thuis had ik zelf al twee buisjes met urine gevuld.
Tegenwoordig krijg je een beker met de hoeveel buisjes die je af moet staan mee naar huis en dan moet je het zelf in de buisjes doen.
IMG_20170502_085958-2
Op de terugweg begint het wat te regenen maar ben in no time thuis.
En op de zestiende krijg ik de uitslag en zo ben ik vanmorgen om kwart voor tien in de wachtkamer van de assistent van de dokter.
Ik kan gelijk binnen komen zij is nog bezig met gegevens van een andere patiënt in te voeren en dan ben ik werkelijk aan de beurt.
Ze vraagt hoe het met mij gaat en ik zeg voel me goed.
Dan verteld ze de uitslag van mijn test:cholesterol is 1.6 en suiker is perfect is geen twijfel meer over dat ik richting diabetes ga,bloeddruk is 111/79 en gewicht is 62 kg ben nu een halve kg afgevallen.
Ik wordt ook gemeten en ben nog steeds 1.55 lang en ik moet plaats nemen de tafel en dan gaat ze met een stokje langs mijn voet om te kijken of ik de prikkels wel voel,en mijn taille werd gemeten en die was 85 en dat komt op de kleur oranje en het is beter op groen dan kom ik uit op 80.
Mijn bloed wordt ook geprikt en die was 9.4 niet nuchter.
Nu vertelde ze mij dat ik wat aan de omvang van mijn buik moet gaan doen en dat kan door minder koolhydraten te eten.
Als ik dat zou doen dan zou ik in een later stadium van mijn bloeddrukpillen af kunnen,en dat zou wel heel fijn zijn.
Dus meteen even langs de markt bij het stoepje koolhydraat arm brood gekocht en een lekkere warme lekkerbek.
Dat wordt goed opletten met alle koolhydraten wat er eten zit.
En als ik na een tijdje mij beter erdoor voel dan mag ik mijn afspraak van een half jaar naar drie maanden verzetten en dan kunnen ze zien of ik van mijn medicijnen af mag,super blij.
Gelukkig heb ik een man die achter mijn staat en mij echt overal mee help,toen ik te horen kreeg om voor mijn cholesterol op moest letten met eieren is hij ook net als ik twee eieren per week gaan eten,nu zijn ze daar weer op terug gekomen en mag ik toch meer eieren eten.
Maar ben superblij met deze uitslag en ik ga er helemaal voor om mij nog beter te
gaan voelen en als het nu met koolhydraat arm eten moet dan doe ik dat er maar mee.
Ik ben ook zo superblij dat mijn manlief er altijd bij zit als ik deze afspraken heb
ik hou ontzettend veel van jou Marco Zevenbergen

Liefst 💋💋Esther💋💋

Share this content:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *