Wat heb ik gedaan.

geplaatst in: verhalen | 1

Nu ik op de vrijdagen vrij ben zie je steeds meer en probeer je dag vol te maken. Moesten even naar Woerden om de bodemplaat om te ruilen want de onze begon na twee weken te scheuren en Marco had daar van de week over gebeld. Toen we aankwamen ging degene die Marco gesproken had mee om te kijken welke kleur we wilde dachten aan legergroen,maar kwamen toch op de zwarte en zo gingen we tevreden richting huis.

Omdat tussen Boerendijk en Hoge Rijndijk dicht is reden we binnendoor langs kleine dorpjes omdat ik weleens het bruggetje bij Nieuwerbrug op een foto wilde hebben moest Marco even aan de kant.

Wat vind ik zo mooi aan deze brug om erover te mogen moet je tol betalen €0,50 en hij heeft geen slagbomen maar een hoog hek en er is een brugwachter aanwezig en er gaan één voor één auto’s erdoor en hij is al erg oud en we zijn er nog nooit over geweest en vandaag ook niet want er stond een lange file.

Marco stond een eindje verderop en als ik eenmaal een foto maak dan ga ik ook door. Langs dit bord kwam ik en dacht even terug stappen zet hem op vast.

En Marco dacht dat ik hem niet zag staan daarom stond hij naast de auto maar tuurlijk zag ik hem maar deze tekst viel mij op dus klikklak op de foto.

Onderweg bespraken waar we trek in hadden even langs de Jumbo broodjes en beleg gehaald voor het eerst weer samen boodschappen gedaan wel voor mij wennen normaal ga ik erin en binnen 10 minuten ben ik buiten,maar Marco wilde rustig zijn beleg uitzoeken.

Ik merk dat ik steeds vaker voor mij nieuw beleg uitprobeer,osseworst nooit gegeten maar vandaag ging ik het proeven want vond dacht altijd rauw vlees is niet lekker, nooit meer zo denken het was echt lekker. En varkenslever ik werd al misselijk als ik het vroeger moest gaan snijden toch maar een hapje geproefd en gelijk was Marco zijn beleg aan mij kwijt.

Daarna ben ik wat in de tuin aan het werk geweest die Hedera is mooi aan de schutting maar bij ons groeit hij over het grind en de tegels heb een gedeelte gedaan wat een rot klus zeg maar ben heel tevreden.

Ik had een foto van ervoor moeten maken heb wel een foto van maanden geleden dan hebben jullie waarschijnlijk wel een indruk hoe het er uit zag.

En waar kan ik het gooien ze hadden afgelopen vrijdag de gft bak geledigd alleen heb de onze niet op de stoeprand gezet dus ik moest het ergens kwijt.

Het is echt een hoop maar ik ben blij met het resultaat dat ik gedaan heb maar ben echt kapot Marco die was ook druk bezig met sigaretten maken hebben weer een voorraadje.

Later in de middag kwam er een brandweerauto in de straat niks nieuws als er iets aan de hand is drie mannen en twee vrouwen stapte eruit en het ging zo langzaam. Marco zei:”zal wel een oefening zijn anders gingen sneller aan de gang”. En inderdaad er werd een kraan gemonteerd waar een slang aanging en die was aangesloten aan de auto. In verband met privacy moet je uitkijken met foto’s maken heb het wel gedaan achteraf.

Toen ze aan het opruimen waren en bijna vertrokken.

Toch wil ik de aandacht geven deze mensen doen fantastisch werk ze leggen hun hart en ziel in hun job,en dat wil ik toch even kwijt. Zonder deze hard werkend mannen en vrouwen moesten we zelf ons brandje blussen, een kat uit de boom halen of een slachtoffer uit een huis halen als het niet door ambulancepersoneel kan. Ben heel trots op hun die hun werk doen.

Morgen willen naar de Vlietlanden hopelijk regent het alleen in de avond.

Liefst Esther😘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *