Acceptatie

geplaatst in: verhalen | 2

Een hele tijd spookt dit woord in mijn hoofd en ik dacht ik zoek het eens op wat het betekend.

En dit kwam eruit:

Verander wat je kunt veranderen. Accepteer wat je niet kunt veranderen. En heb de wijsheid om het verschil te zien. Acceptatie is het startpunt voor goede keuzes,geluk, helen, innerlijke vrede en wijsheid. Nou moet ik bekennen ik wil altijd het waarom iets gebeurd in het leven.

Toen ik Marco leerde had ik dingen waar ik mij voor schaamde en dat deel je niet met de eerste de beste persoon die maar even in je leven wandelt,dat eerste drie maanden keek ik de kat uit de boom maar soms kon ik best een woedeaanval krijgen dat ik stampvoetend de deur uitwandelde of met dingen aan de gooi ging.

Marco dacht wat voor gek heb ik aan de haak geslagen wat scheelt haar we hebben het toch goed en dan ineens veranderde ik in een monster. Toen ik een keer dat weer had zei Marco:”we gaan nu zitten en erover praten,wat je dwars zit”. Met horten en stoten vertelde ik eigenlijk mijn levensverhaal.

Ik had geen leuke jeugd werd door mijn vader geestelijk en lichamelijk mishandeld ik merkte dat ik gehoord mocht worden en Marco luisterde en gaf zijn mening waar ik soms niet mee eens was maar ik vond een partner die wilde luisteren en mij begreep.

Nou moet ik er wel bij vertellen dat Marco voor zijn werk een consultant is hij begeleid mensen om hun leven weer op orde te krijgen maar ook om hun er mee on te gaan met problemen.

Hij was er als ik een knuffel nodig had maar wist ook wanneer ik met rust gelaten wilde worden het was niet zo dat hij kon vertellen waarom het gebeurde maar mij het wil leren een plek te geven.

Toen ben ik over alles gaan praten en dat deed mij heel goed iemand die aan mijn zijde stond en mij liet praten waar ik mee zat,soms heb ik nog wel eens moeite met dingen vooral als ik iets lees of zie op tv over vrouwen,mannen die seksueel misbruik zijn of verkracht. Ik weet dat ik er geen schuld aan heb want je vraagt er niet om maar de tegenpartij denk dat zij dat jou mogen aandoen.

Heb ook wel therapiesessies gehad voor deze beide gevallen en ik moet zeggen weet hoeveel vrouwen,mannen na jaren erover durven te praten,maar nog lang niet iedereen doet dat. Soms beheerst het je leven en dan ga je er gebukt onderdoor.

Praten met de juiste mensen helpt je herstellen en het onder ogen te zien. En tuurlijk blijft het een schaamte want je bent bang dat je in een hokje geplaatst wordt.

Ik heb het ook vaak over het gemis van mijn moeder en mijn broer Nico en voorheen was ik maanden van streek en het was niet makkelijk om te accepteren dat de geliefdes uit je leven worden gerukt maar door hun herinneringen levend te houden kon ik het gemis meer verdragen.Toen het gebeurde wat ik eigenlijk bang voor was gebeurde ik geen contact meer met mijn kids dat deed mij verschrikkelijk veel pijn en heel veel slapeloze nachten denkend wat heb ik fout gedaan had ik hun te weinig liefde en aandacht gegeven. Mijn boosheid werd met de dag erger tot Marco zei:”je moet het los laten”. Toen werd ik echt kwaad:”ja dan kan men zeggen zie je wel ze houdt niet haar kinderen”. Hij antwoordde:”loslaten betekend niet dat je niet van ze houd maar dat je het moet accepteren dat zij jou niet willen zien en spreken”.

Dat was toch wel heel moeilijk want wat moet ik nu geen moeder die mij raad gaan geven,alleen een partner waar ik op kan leunen en steunen. En doordat ik het los gelaten heb voel ik dat het mij meer rust geeft en nu kan ik makkelijker over hun praten de mooie herinneringen zitten in je hart en de liefde voor hun zal nooit vervagen hou ontzettend veel van hun.

Zefanja&Robby ik mis en hou ontzettend veel van jullie,mijn deur staat altijd voor jullie open💋.

Maar accepteren is niet makkelijk dat kan ik je wel vertellen maar ik heb het ook niet in één dag gedaan

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *