Apenheul 1

geplaatst in: verhalen | 0

Vanaf de de boog waar Apenheul opstond moesten we nog een stuk lopen voor we bij de ingang waren drie poorten waren op en iedereen die QR code op zijn mobiel had staan moesten minstens vijf minuten wachten voor de scanner aangaf dat je naar binnen kon en we waren van rij één naar rij twee geschoven en eindigde uiteindelijk bij rij drie en de scanner wou het QR code van Maja haar mobiel niet pakken groter maken,kleiner maken en dan zie je de mensen geïrriteerd kijken.

Eindelijk zijn we binnen ik wilde een 100% apen vrije tas nemen maar eigenlijk vonden we het onzin een kluisje was ook goed neem alleen mijn heuptas,mijn camera mee en de rest ging in de kluis had het nummer 54 genomen vergeten er een foto van te nemen sleutel in mijn kleine portemonnee gedaan en we beginnen met onze tour door het park met een plattegrond en Apen speur kaart.

We liepen vanaf route 1 tot aan route 26 zo hebben we geen apensoort overgeslagen maar toen net aan het drinken waren en een peukje opstaken zagen we dat de gorilla’s om 14:00 een voedingsprentatie kregen en dat wilde we toch meemaken dus heel snel terug gelopen en een plaatsje bemachtigen. Op een video dat werd vertoont zagen we hoe ze het deden het eten werd in een speciaal koffertje vervoerd langs het eiland van de gorilla’s en dat is het teken om als groep richting het presentatie eiland te vertrekken. Bao Bao is een zilverrug gorilla die komt als eerste aan en daarna volgen zijn vrouwen Gyasi,Mintha,Mandji,M’Fugaji en zijn eerste nageslacht Kiango dan wordt het eten naar de overkant gegooid.En krijgt het mannetje eerst en dan de rest kleine Kiango moet opkomen voor zichzelf door eten te pakken en hard wegrennen of te vechten tegen het afpakken van zijn eten door zijn moeder.

We hebben tussen door even een patatje met een kroket gegeten en ik mocht van mijn vriendinnetje ook in de speeltuin spelen maar dat deed ik was te druk met allemaal kleine kinderen dus we hebben smakelijk gegeten en natuurlijk ook een peukje erbij genomen.

We hadden schitterend weer niet te fris en niet te warm wel even een buitje gehad maar dat was net vijf minuten.

Elk fotohoekje gingen we naar binnen samen op de foto.

Na drie en half uur wandelen besloten we richting de uitgang te rugzak uit de kluis gehaald en natuurlijk ons starts foto.

Zien we er niet beeldig uit,Maja ik heb ontzettend genoten van ons uitstapje dank je wel lieverd🥰 . Ons avontuur is nog niet ten einde maar daar lees je in de volgende blog,

Liefst Esther 😘

Geef een reactie