BH-Loos

geplaatst in: verhalen | 2

Ik las bij Mama met sokjes van geitenwol over BH”s dragen en toen dacht ik bij mijzelf dat doe ik al jaren niet meer een BH dragen of kopen……….
Ik weet dat ik naar de middelbare school ging en mijn moeder vond dat het tijd werd om een BHtje te dragen met heel veel tegenzin ging ik met haar mee en kochten we mijn eerste BH……..ik samen met mijn moeder een BHtje ging kopen eerst werd alles opgemeten en dan in een paskamer kijken ik wist niet eens hoe dat ding aan moest trekken dus ik kreeg aanwijzingen door het gordijn heen hoe het moest…………Wij kregen in ons gezin geen voorlichtingen dus mijn moeder keek ook niet of het goed zat zolang het maar het dicht kon en mijn borstjes zaten erin was het goed om er een paar van te nemen en zo ging ik terug naar huis met mijn setje Bhtjes in een tasje…
Thuis moest ik hem gelijk aan doen om te wennen en ik vond het verschrikkelijk ze zaten strak om mijn lichaam en de bandjes deden pijn aan mijn schouders…….
Omdat het de eerste dag was moest ik er ook mee proberen te slapen en dat deed ik maar,alleen toen ik op stond de volgende dag lag dat verschrikkelijk ding op de grond.
Ik was eigenlijk net een jongen in mijn doen en laten dus ik had er zo’n hekel aan om het ding aan trekken maar het kon niet anders want er werd goed opgelet dat ik dat onding aan had………
Als ik thuis kwam wist ik niet hoe snel ik het uit moest doen en dan smeet ik hem in de hoek en dan was het de volgende zoeken geblazen waar ik het onding gelaten had…..
Toen ik ouder werd kreeg ik steeds een grotere cup dus er werd andere gekocht en ik moest en zou ze dragen dus mijn hekel aan die ondingen werden alleen maar erger en erger.
Toen ik zwanger werd van mijn dochter vertelde mijn moeder dat het beter was voor mijn borsten om een wat beter BH te nemen voor het steunen van mijn borsten en zo had ik niet een paar BH’s maar een heleboel in verschillende maten en kleuren.
Na mijn tweede zwangerschap het zelfde probleem en ik vond het soms veel handiger om geen BH aan te hebben in verband met borstvoeding geven want dan hoef je niet allemaal handelingen te verrichten gewoon je shirt omhoog en de baby aan de borst leggen.

Op een dag had ik zo’n haast dat ik na het douchen mijn aan ging kleden en mijn BH vergat aan te trekken en zo vertrok naar mijn werk,weet wel dat ik tijdens mijn werk dacht dat is echt vervelend dat ik hem vergeten ben maar nadat ik thuis kwam van het werken wist ik niet meer beter dan dat ik het zo fijn vond om geen pijn te hebben aan mijn lichaam en schouder en vanaf dat moment heb ik mijn BH niet meer gedragen.
Ik kan je zeggen ik mis ze niet eens hoor…………..en ik heb nergens last van het is een hele bevrijding om van die verschrikkelijke BH’s af te zijn……….
Soms is het weleens een nadeel als het koud is dat je je tepels zichtbaar worden maar verder ondervind ik geen nadelen ervan….
Ik heb wel wat lingerie maar draag het bijna nooit…..

Liefste Esther

 

Share this content:

2 reacties

  1. Trudy

    Dankjewel voor de like ( kroket ) op mijn weblog die vol is, ik ging naar je op zoek en vond je verhaal over de BH. Ik weet nog dat ik mijn eerste kreeg, zo herkenbaar, ik kreeg geen aanwijzing hoe ik het moest sluiten en na schoolzwemmen was ik sinds de BH altijd de laatste die klaar was met aankleden, ik dacht dat ik het achterom moest sluiten en dat was echt een kans van 1 op 200 dat het zou lukken. Pas na het zien hoe vriendinnen het deden veel later, omdat die wat later in bloei kwamen, kon ik me wel voor me kop slaan, waarom had ik dat zelf niet bedacht? Was dit helemaal vegeteren nu zit ik met een brede glimlach.

    Nou als je zo een ding lastig vindt, in de boom er mee! GROOT GELIJK!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *