Biopt niet laten doen

geplaatst in: verhalen | 0

Na de uitslag dat het helemaal uitgezaaid in zijn buik en de vocht gaat toenemen zouden we een biopt laten maken maar toen die afspraak in de brievenbus viel en Marco daar in las dat hij een roesje kreeg via een infuus was voor hem de maat vol en hebben we de volgende dag met de HA een afspraak gemaakt.

Marco was heel stellig kan U de afspraken afzeggen of moeten we dat zelf doen de vraag was wel weet U het heel zeker meneer Zevenbergen. Marco beantwoordde:”ja,ik weet het zeker als ik uitreken met een kilo per week afvallen is het na twintig weken afgelopen dokter.

Nadat we afscheid genomen werd er wel een huisbezoek meegeven en dan gaan we praten over euthanasie als de kwaliteit van leven veel minder wordt. Daar is Marco ook heel stellig in hij wilt geen ziekenhuis,hospice het enige wat Marco wel weet is hij gaat tussen zes planken hier het huis uit.

Het fijne is voor ons beide dat we er allebei baat bij hebben dat we nu elke twee weken een huisbezoek krijgen en de gesprekken vind het erg fijn kan alles bespreken niet alleen met Marco maar ook met de HA en mocht er wat tussen komen mogen we meteen bellen.

Nu willen we alleen nog genieten van ons samen en natuurlijk van alle lieve vrienden om ons heen de bezoeken doen ons beide heel goed en zijn zo hartverwarmend de liefde en bezorgdheid. En natuurlijk het bloggen doet mij zo goed om mijn gevoel van mij af te schrijven. Ik begrijp dat het vreselijk nieuws is wat ik hier neerzet maar het is zo als het is.

Iedere dag zie ik mijn maatje,mijn geliefde uit mijn leven wegglijden maar zolang ik het nog kan doe ik alles wat er in mijn vermogen ligt om van elke dag een liefdevolle dag te maken,gelukkig kan hij nog lachen van mijn kleuter gedrag en als ik die smile van oor tot oor zie en de glinstering in zijn ogen wordt ik zo blij en gelukkig.

Zoals jullie in mijn eerdere blogs konden lezen dat we voor het eerst in twaalf jaar een kerstboom in huis hadden en niet zomaar één maar een grote die reikte tot aan het plafond en alles kerststallen van Marco z’n moeder hingen erin. We ook een mooiste kerst hadden die wij nooit eerder gehad of gevoeld hadden maar het was de hele december maand om nooit meer te vergeten. Marco heeft ook in een herinneringen kerstbal een aantal briefjes gedeponeerd zodat mijn volgende kerst hij altijd bij mij is niet alleen in mijn herinneringen,mijn hart maar ook op papier.

Lieve Marco,

Jij bent de liefde van mijn leven, In twaalf jaar heb je zoveel gegeven. Niet alleen liefde en geluk, Maar zoveel herinneringen stuk voor stuk. We hadden zoveel lol en veel gelachen, Dat houdt ik diep in mijn gedachten. Zoveel foto’s heb ik van jou gemaakt, Stuk voor stuk dat mijn hart raakt. Tranen lopen weer eens over mijn wangen, Laat ze de vrije loop wil ze niet opvangen. We maken nog steeds samen zoveel pret, Rust nog maar lekker in ons bed. Ik hou van jou mijn schat, Draag jou dag en nacht in mijn hart.

Liefst Esther 💋

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *