Bloedprikken

geplaatst in: verhalen | 0

Heb een afspraak staan om bloed te prikken, waar je normaal gewoon naar binnen kon wandelen is er door corona de maatregel ontstaan om minder mensen bij elkaar te hebben dat er een afspraak gemaakt moet worden.

Gelukkig kan je online dit doen en hoef je niet perse te bellen en in de wachtrij te wachten tot je een afspraak te pakken heb. Alles gaat nu bijna online wel vervelend voor de oudere die niet weten hoe ze met een computer om moeten gaan.

Maar vrijdag om 8:20 en dan moet je verplicht vijf minuten voor aanvang aanwezig zijn moet nuchter daar zijn en dan op 7 februari krijg ik mijn uitslag vandaar dat ik probeer wat af te vallen zodat ik een goede suikerwaarde heb.

Heb mijn wekker gezet en heb al een plan van aanpak gemaakt ga na het prikken meteen boodschappen doen en dan gelijk een wandeling van een half uur doen want ik ga lopend ipv met de auto,meer beweging voor deze vrouw.

Maar eerst moet ik mijn urine opvangen in zo’n potje en dan twee buisjes vullen vroeger bracht je het potje mee en dan werd het daar gedaan maar wij worden er ook handig in.

Geplast in potje#check#. Om niet aan eten en drinken te denken ben ik maar in bad gegaan#check#. Wekker gezet van de tijd dat ik eigenlijk moet op staan en nu uit bad moet komen#check#.

Nu heerlijk aan het bloggen in bad lekker languit en het water is goed warm daar hou ik het wel in uit een half uur. Ik moet eruit,maar heb er geen zin in even snoozen blijf nog even liggen of zit ik meer. Eruit nu is het echt tijd en meteen aankleden en dan heb ik precies een kwartier om de deur uit te gaan,ga ik mijn moonboots aantrekken of mijn gympies ik besluit mijn moonboots.

Het wandelingetje naar het medische centrum duurt een minuut of tien kan ik nog even langs de Jumbo om alvast wat boodschappen te doen,ik twijfel ga wel gelijk naar het bloedprikken er gaat net een oudere dame naar binnen,is er een nummertjes automaat of hoe doen ze het.

Dan komt degene die prik met een lijst en vraag:”zijn jullie van 08:00 tot 08:15 of van later”. Ik antwoordt:”mijn afspraak staat gepland om 08:20”en meneer zegt:”de mij is om 08:25”.

Oké,dan mocht ik mee lopen naar het prikhok altijd wordt je naam en achternaam en geboortedatum gecondoleerd alles klopt dan wordt het scherm naar voren geschoven en dan wordt het riempje om je arm gebonden en dan ramt ze die spuit erin. Nee,hoor ze doet alles heel voorzichtig en vakkundig gelukkig maar.

Na nog geen eens vijf minuten sta ik weer op straat nu de boodschappen inslaan eieren en broodjes en lever voor Marco en ik zie Müllermilk staan en dacht neem die mee had ik wel eens gedronken toen we nog geregeld naar Berlijn gingen om Carsten de neef van Marco te bezoeken.

Toen ben ik met mijn volgeladen rugzak gaan lopen om precies te zijn 17 minuten vanaf de Jumbo tot aan huis met heel veel omwegen en het laatste stuk stond ik even bij het weiland te kijken.

Bloed is getapt,urine is ingeleverd nu wachten tot zeven februari dan heb ik een afspraak met de praktijkondersteuner Esmerelda en dan hoop ik dat alles perfect is,

Liefst Esther 😘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *