Boek 10….Haagse penoze

geplaatst in: verhalen | 0

Wie is de schrijver……Hendrik Jan Korterink

Wat voor genre…….True crime

Achter de schermen van een gesloten onderwereld.

Minder bekend dan de Amsterdamse onderwereld,maar minstens zo ‘groot’ en gewelddadig,is het criminele milieu rond Den Haag.Het verschil:hier zijn de hoofdrolspelers extreem mediaschuw.Geen journalist drong door in de gesloten bolwerk.Tot nu toe…..

Haagse penoze vertelt het levensverhaal van Nico van Empel die opgroeide tussen de penoze.Met zijn BV WHOSA(Wij hebben overal schijt aan)verleende hij hand-en spandiensten aan oplichters en moordenaars.

Van Empel legde contact met zijn jeugdvriend,de tot levenslang veroordeelde Haagse nachtportier Koos H die vertelde over de drie kindermoorden waarvoor hij werd veroordeeld maar ook over zijn andere moorden.

Dit boek gaat ook over ‘de vrije jongens’ in de rosse buurt(Fens en Bartels)in de gokwereld (Scheffers en Bestebreurtje)in de drugshandel (Schneider,Eijk en Pronk)in het vastgoed (‘t Hooft)en over de beruchte familie Denie bekend van gijzeling en bankroof.Haagse Penoze is True Crime tot op het bot.

Wat heb ik met dit soort boeken na het boek van Astrid Holleeder (Judas) kwamen er namen in voor en dacht wat voor verhalen heb over bekende criminelen vind het wel spannend maar ook heel erg interessant want er zijn soms rechters,advocaten die in het complot zitten en soms was er een vriend van een minister en dan zie je wat hun drugsgeld voor deuren en poorten openen.Soms was ik best met stomheid geslagen dat het allemaal zo kon gaan hopelijk is het rechtssysteem beter beveiligd en minder corrupt maar wie kan het zeggen.

Mocht je hem willen lezen heb wat er op de achterkant vermeld staat hier neergezet bij bol.com kan je hem bestellen ik heb hem uitgeleend aan mijn goede vriend Joost. Wens hem veel leesplezier,

Liefst Esther 😘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *