Boek 2……Anne Frank

geplaatst in: verhalen | 0

Een meeslepend waargebeurd verhaal vol spanning en verraad.

Als Gerard Kremer in 1941 huismeester wordt van een kantoorpand aan de Westermarkt 2 (Huize Labor) in Amsterdam,om de hoek van wat we nu kennen als het Achterhuis,heeft hij nog geen idee welke rol hij zal gaan spelen in de Tweede Wereldoorlog. Door omstandigheden en omdat zijn ogen niet wil sluiten voor wat er gebeurt, belandt hij langzamerhand in het verzet. Als in de daaropvolgende periode de Wehrmacht een deel van het pand bezet houdt voor geheime activiteiten en Gerard daarbij nog besluit Joodse onderduikers te huisvesten,speelt hij gevaarlijk spel. Dat wordt hem bijna fataal.

Een waargebeurd verhaal over’De kruidenier van de Westermarkt‘,die door zijn unieke positie illegaal voedsel kon verstrekken aan de omgeving van het achterhuis.

Dit verhaal is gebaseerd op de ware gebeurtenissen.Het werpt tevens een geheel nieuw licht op het verraad van het achterhuis.

Het boek is geschreven door de zoon van Gerard Kremer die toevallig naar zijn vader is vernoemd. Ik heb denk een jaar of vier het dagboek van Anne Frank gelezen die ik toevallig van een vrouw van een kringloop gratis mee kreeg. Ben wel met een excursie vanuit school uit naar het achterhuis geweest,maar sinds ik met Marco ga heb ik meer interesse gekregen voor de Nederlandse geschiedenis voor al de Tweede Wereldoorlog. Heb in die elf tot bijna twaalf jaar met Marco ga al zoveel documentaire films gezien en weet nu meer dan ik ooit geweten heb.

Maar dit boek bleef mij heel erg boeien voor al de acties die Gerard moest uitvoeren en dan zat ik op mijn tanden te bijten als hij maar niet ontdekt verraden wordt,wie kan hij echt vertrouwen ben zo blij met de keuze die ik gemaakt heb om deze te willen ontvangen.

Op naar mijn volgende boek,

Liefst Esther 😘

Share this content:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *