Contact leggen

geplaatst in: Uncategorized | 0

De jeugd heeft tegenwoordig veel moeite om contact te leggen met een jongen of een meisje het gaat vaak onder vraag wat is je nummer en dan uren lang appen met elkaar. Het echt face to face praten is er niet meer bij dat is zo verpand. Zelfs appen naar elkaar terwijl ze in dezelfde kamer zitten,had dat ooit meegemaakt.

Mijn zoon Robby vroeg of een paar vrienden bij ons een voetbalwedstrijd mochten kijken dat vonden wij beide perfect want hoe meer zielen,hoe meer vreugde toch. Maar tijdens de wedstrijd werd over en weer geappt waarbij wij ons afvroegen waarom wilde zij bij ons de wedstrijd zien. Tot Marco vroeg:”Rob,wie app je nou de hele tijd”. Waarop mijn zoon antwoordde:”naar hem om te vragen of hij ook het doelpunt heeft gezien”. We keken elkaar aan en dachten wat is dit voor onzin,voor hun was het de normaalste zaak van de wereld,want hun keken ons aan of we niet goed bij ons hoofd waren.

Nou was een met een jongere collega aan het praten,want ze had een date en was ontzettend nerveus,en ze sprak haar angst naar mij uit. Ik heb hem één keer gezien bij een gezamenlijke vriendin en we hebben één of twee woorden met elkaar gesproken en die gezamenlijke vriendin heeft een date voor ons geregeld,maar ik weet niet waar we naar toe gaan wie weet waar ik in beland.

Na veel vragen bleek die gezamenlijke vriendin hem wel goed te kennen en zij wilde toch ook weer een relatie hebben. Ik sprak haar van de week weer en vroeg hoe was je date geweest er kwam niet veel eruit,het was gezellig en hij was superlief dat was it.

Ik vroeg heb je hem nog geappt om te vertellen hoe gezellig je het vond en of jullie nog een keer weg gingen,en hoe hij het vond. Op alles gaf ze een neen antwoordt want ze wilde hem niet bellen of appen,misschien komt ze hem een keer toevallig op straat tegen want zij wonen tegenover elkaar weleens waar in een andere flat.

Ik zei:”dit meen je niet,je wacht tot je hem ooit tegen het lijf loop”. “Ja”:antwoordde ze,want ik durf niet de stap te nemen. Vroeger deden we het toch anders je sprak iemand aan en vond je hem/haar leuk dan probeerde je hem/haar vaker te willen zien. Alles gaat via sociaal media Facebook of Whatsapp face to face durven ze elkaar niet aan te spreken.

Marco noemt contact schuw op sociaal media durven alles te zeggen of te schrijven weet wel Marco heb ik ook via een datingsite leren kennen maar we wilde elkaar wel gelijk de volgende dag zien en daar was de eerste date mee gezet en nu zijn we bijna twaalf jaar samen.

Liefst Esther 😘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *