Dag van crematie

geplaatst in: verhalen | 2

Om zeven werd ik wakker Emmy heeft een nachtje bij mij geslapen en ook zij werd wakker heb gisteren een half uur liggen draaien en woelen heb nog liggen denken wat lag mijn man er mooi bij. Bij motherdairy.blog heb wel een foto van Marco in de kist mocht je dat willen zien.

Rond negen uur reden we hier vandaan en om waren we om kwart voor tien in Bodegraven hebben dan even in mijn huis gezeten en de auto moest omgeruild worden Marco wilde heel graag dat zijn auto hem nog naar zijn laatste rustplaats bracht. Om half elf waren in de kamer kon mijn broer en schoonzus nog afscheid nemen van hem.

Dennis Tineke en Emmy

Moesten nog een formulier teken dat ik het er mee eens was om hem te cremeren en daarna hebben we de kist dichtgemaakt werd geholpen door mijn broer en onze vriend Dennis.

Samen reden we hem naar de auto toen en hebben hem erin getild het was,vond ik een heel mooi moment.

Ik had besloten in de rouwauto plaats te nemen maar dat was best grappig stond aan de bestuurderskant en de medewerker Louie stond bij de passagierskant om mij te helpen in stappen ik snapte er niks meer van dus rende naar de andere kant om in te stappen. Zei tegen mijn schat in de kist:”dat gebeurd kleuter weer,denk ik kan de rouwauto wel besturen“.

Het lag toch aan de Oosterbegraafplaats in Alpen aan de Rijn we hadden eerst langs huis gereden en stonden een minuut stil en daar vloeide de tranen over mijn wangen de pijn dat hij 30 jaar geleden dit huis heeft gebouwd en 12 jaar een mooi leven met mij heeft gedeeld vlogen door mijn hoofd het werd mij te veel gelukkig begreep de medewerker mij goed en reed toen verder we reden binnendoor over Zwammerdam naar Alpen aan de Rijn toe.

Wist niet of ik tegen de medewerker Louie kon praten tijdens het rijden,maar het was een heel fijn gesprek en de rit werd voor mij heel ontspannend ik werd door een vrouwelijke medewerkster uit de auto geholpen en mochten in de familie kamer plaats nemen daar waren Marie,Ingrid en Robin en de rest moest in de andere kamer plaats nemen.

Na een paar minuten mochten we plaats nemen en daar werd door Wim een verteld wat er te wachten stond. Het was een hele mooie ceremonie Marco had zijn eigen film gemaakt en ik werd heel emotioneel toen ik hem daar hoorde wist dit natuurlijk wel maar hem daar te zien in de eerste maand,waar je wel zag dat hij afgevallen was. Het lied dat hij voor zijn zoon had uitgekozen van André Hazes-kleine jongen en daarna het tweede deel van speech en dan mijn nummer voor hem van Nick&Simon-Zonder jou.

Ik heb van de hele uitvaart een digitale film gehad en ik twijfel wel of niet er over bloggen dat zie ik dan wel als er aan toe ben. Nu gaan we met z’n allen naar de Drie Klavers op de Zoeterwoude Rijndijk maar daar komt een andere blog over. Voor nu neem even rust heb een beetje hoofdpijn en hopelijk slaap ik lekker,

Liefst Esther 😘

Share this content:

2 reacties

 1. rietepietz

  Ik hoop dat je steun hebt aan het mooie afscheid. Ik lees even wat stukjes terug zodat ik geen domme dingen ga zeggen in je recentere logjes. Het is zo al moeilijk genoeg voor je hé!

  • ellymay47

   Hoi,

   Ik ben blij met alle steun die
   ik krijg maar zoals je zelf weet
   moet je toch alles zelf doen,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *