Dagje naar België

geplaatst in: verhalen | 0

Tijdens onze vakantie in Gambia hebben een jongeman ontmoet Fredrick was zijn naam,jammer genoeg ging hij na een paar dagen weer naar huis. We hadden elkaar op FB aangemeld en ondanks wij in Gambia bleven en hij terug in België was hielden we elkaar op de hoogte van onze verdere verloop van onze reis. Nadat we terug waren in Nederland besloten we een afspraak te maken en dat gaat vandaag 26 juni gebeuren. Super spannend vind ik het.
We willen na de files gaan rijden en maken een koeltas alvast klaar……..even een broodje voor onderweg en dan vertrekken we naar onze vakantie vriend in België.
De zon schijnt heerlijk en we gaan nog even wat tanken en Marco wil zijn auto nog even door de wasstraat halen en rond de klok van 12 uur rijden we op weg naar België.
Onderweg maak ik een paar foto’s.

Marco en ik willen nog even wat kijken in wat dorpjes in België voor we naar Fredrick gaan dus we lopen door een winkel straat in Zalzate.ook hier maak ik wat foto’s.

Wel handig als de brug daar open is dat je dan weet hoe lang het duurt voor je weer verder kan rijden………
Uiteindelijk rijden we richting het huis van Fredrick en worden hartelijk ontvangen zijn moeder en oma zijn er ook en we besluiten nog even in het zonnetje plaats te nemen met een aperitiefje die we aangeboden krijgen een niet alcoholische drankje……het was heerlijk fris en het smaakte heerlijk……..
Fredrick had een plaat met maatjes haring neergezet en ik ben niet echt een vis eter maar ik proef wel alles nam een stukje maar ik ben er niet echt dol op dus ik liet het bij een stukje en Marco en de rest aten het verder allemaal op.
Na nog wat gezeten te hebben zijn we aan tafel geschoven en deed Fredrick zakken met mosselen op de BBQ en dat kreeg iedereen op een bord het was echt zo lekker……ik heb gesmuld ervan zo fredrick dat was verrukkelijk….

Nadat maakte hij broodjes warm met bruschetta en stukjes tonijn erover heen wow zo lekker ik had het nooit gegeten maar ik ben er echt een fan van….
DSC03520
Na dit hebben we even een pauze genomen en hebben we nog verhalen over de vakantie opgehaald het was super gezellig en het weer was goed……..
Na een half uurtje vroeg hij hoe we ons vlees wilde nou ik vind medium lekker en gelukkig wou iedereen het dus Fredrick ging weer achter de BBQ en maakte dit heerlijk kostje klaar.
DSC03522
Met aardappeltjes en sla ik heb mijn buikje wel rond gegeten het was echt lekker Fredrick we hebben genoten……..en als toetje had hij een bolletje citroen ijs en die was lekker………ook heel lekker fris……..we zijn nog even gebleven en uiteindelijk was het bijna twaalf uur dat we afscheid hadden genomen………Fredrick we hebben heerlijk gegeten en heel erg genoten van jullie gastvrijheid………we hebben al afgesproken volgende keer bij ons alleen ik kan niet zo lekker koken maar we halen dan wel wat…….Misschien bij de Mc Donald………….geintje………..dank je wel lieve vriend..
Liefste Esther

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *