Een andere variatie

geplaatst in: verhalen | 0

Zoals ik al in mijn vorige blog had vermeld hebben we bruine bonensoep in de maak. Maar we gaan er nu even wat andere variatie in doen en dat zijn ga ze hier weer even benoemen.

Één Knolselderij,één prei, twee uien,drie knoflook,vier laurierblad, zeven bouillonblokjes,vijf blikken bruine bonen, drie schenkels, twee mergpijpen en één blik kapucijner,twee rookworsten en twee eetlepels Lotis van Marie erbij. Heel benieuwd hoe het dan gaat smaken Marco had het van een recept van het internet en aangezien we proevers zijn gaan we dit proberen.

Maar we eten wel eerst onze lekkerbekken en vandaag wil ik ook nog garnalen kroketten mee nemen dus we gooien meer variatie op onze normale zaterdag. Eerst langs de Jumbo om die twee blikken kapucijners en één blik bruine bonen en natuurlijk vier kaiserbroodjes en daarna door geracet naar Abram. Het was even rustig aan de kar dus we konden lekker kletsen ik weet niet meer hoe zijn zaterdaghulpje heet maar zij was vorig weekend nog in Rome een schoolreisje en vandaag vertelde ze twee dagen mooi weer en twee dagen regen,heel veel regen maar ze had het ontzettend leuk en gezellig gehad. Mijn normale bestelling vier soms vijf lekkerbekken,vandaag vier lekkerbekken en twee garnalenkroketten.

Kwam ik thuis aan wilde Marco geen kroket dus dan heb ik ze zelf opgegeten en ik moet zeggen ze was echt fantastisch lekker,kan ik het zo beschrijven zo niet,dan heb ik het wel zo neergezet Abram ze was heel erg lekker dank je wel voor de goede service en jou zaterdaghulpje ook.

Maar snijd nog het laatste stukje prei we hebben van de bouillon één derde deel in een andere pan gedaan zodat we misschien deze keer wat kunnen invriezen🤣🤣🤣komt er alleen nooit van want we eten net zolang tot de pan leeg is. Met de bruine bonen en kapucijners was de pan weer aardig vol en toen hadden we drie potten bruine bonen er in en één blik kapucijners en daar hebben we een klein gedeelte ook weer in een andere pan gezet. Toen nog een pot bruine bonen gepureerd in de grootste pan gedaan. Het lijkt wel of we voor een heel weeshuis bruine bonensoep maken,maar het is alleen ons twee erg hè.

Ik keek even terug 2 november 2021 hebben we ook bruine bonensoep gemaakt vier maanden ertussen weet ook wel een hadden we het midden in zomer gemaakt toen was het een week slecht weer,wij hebben zoiets als je ergens trek in heb dan maak je het gewoon ook als het geen winter is,maar wie houdt zich daar nu aan alle seizoenen niemand toch.

Af en toe proeven en ik kan je zeggen het smaakt nu al lekker laat staan als het helemaal klaar is en we het onze eerste kop soep op hebben,

Liefst Esther 😘

Foto’s zijn nog steeds te bewonderen op mijn Facebook pagina: https://www.facebook.com/Mijnstory/

Share this content:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *