Een dagje gevangenis

geplaatst in: verhalen | 0

Maja die heeft Marco en mij uitgenodigd om naar een bedrijfsfeest van haar werk te gaan en waar zou zij nu bij werken. Zij werkt in de Penitentiaire Inrichting in Alpen aan de Rijn.

Er zijn natuurlijk heel veel maatregelen waar we ons aan moeten houden. 1: Geen mobiels en geen camera’s. 2: Een geldig legitimatiebewijs. 3: Op tijd zijn voor de rondleiding.

Marco is door z’n rug gegaan dus ik ging er alleen naar toe en zag Maja al buiten lopen kon gelukkig nog op het terrein parkeren plek genoeg,moest mijn tas in de auto laten alleen mijn rijbewijs moest ik bij mij hebben maar eerst van de plek een foto.

Rond drie uur moesten we ons melden voor de rondleiding die door Maja gegeven werd voor ons drie(haar twee zoons waren er ook bij). We kregen een paars bandje voor onze pols behalve de jongste van Maja die is nog geen achttien en dan mag hij nog geen alcohol op het feest.

Deze heb thuis opengeknipt.

We moesten onze spullen in een bak leggen en onder een detectiepoort en de spullen werden gescand en toen gingen door de eerste deur waar Maja eerst een pieper ging halen zo begint haar dag. De tweede deur kom je buiten waar een DV&O vervoer door het eerste hek gaat en de tweede hek is nog gesloten pas als de eerste dicht is gaat de tweede open arrestant stapt uit gaat door de deur met BAD IN daar gaan ze een cel in moeten zich uitkleden want dan wordt hun kleding gecontroleerd dan heb je een cel met een lange houten bank. Dan kwamen we bij een afdeling waar we een isoleercel zagen met alleen een matras op de grond.

De afdeling met cellen waar gedetineerden zitten was leeg daar konden de bezoekers zien hoe ze slapen met z’n twee in één cel met een bureau plus stoel en een soort boekenplank en een tv (kleintje) en dan een douche en wc in enen en voor het raam tralies.

Dan hebben ze een voetbaltafel voor wat ontspanning en ijzeren banken die vast zitten zodat zij daar niet mee kunnen smijten.En er staan drie telefoons die zij kunnen gebruiken met telefoonkaart.

Dan hebben ze ook werkgelegenheden de één kan lampen in elkaar zetten,de ander kan werken om tassen te maken daar hebben ze de gewone gevangen,dan kan iemand tafelhoofd zijn en een ander kan voorman zijn. Je kan schoonmaker,schilder of hovenier zijn dan kan je wat vrijer bewegen.

Dan hebben ze ook voor gedetineerden ook computerles om een uitkering aan te vragen of inschrijven als woonzoekende of om een baan te zoeken maar dat is alleen voor hen die bijna hun straf hebben uitgezeten.

Dan hebben ze ook fitness ruimte daar kunnen ze ook gebruik van maken. En zondags kunnen ze naar de kerk en voor islamieten hebben ze op vrijdag ruimte voor hun gebed.

Dan was er een demonstratie hoe de ME die in de PI werken agressieve gedetineerden aanpakken dat was best interessant om te zien en toen was onze rondleiding ten einde en konden we door gaan naar het feest dat wat verderop gelegen lag,maar daar gaat mijn volgende blog over anders wordt hij veelte lang.

Maja het eerste gedeelte dat vond ik heel interessant om te weten wat jou werk inhoud dank je wel de uitleg,

Liefst Esther 😘

Share this content:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *