Eerste week zit erop

geplaatst in: verhalen | 0

Vanmorgen reed ik de straat uit en zag een mooie zonsopgang en dacht daar moet ik een foto van maken even stil gestaan bij het inham bij de moskee aan de rondweg. Dacht nog wel wordt een mooie dag vandaag.

S’morgens om 05:33 genomen

En onderweg werd het alleen nog mooier dat ik nog twee foto’s nam ik verbaas mij er heel vaak over hoe mooi de skyline is.

Op de N207 rijd zo vroeg weinig verkeer dat je er soms een minuut stil kan staan en dan weer verder karren maar ik moet wel opschieten anders kom ik te laat want moet nog mijn koffie halen voor ik aan het werk ga.

Op de A4 wordt het al drukker omdat ze aan het werk zijn met de weg,heb er van geleerd om toch te rijden zoals ik gewend ben als ik naar mijn eigen werkplek ga ik rijd om tien voor half zeven het filiaal en zie geen personeel dus ik weet dat ik rustig aan kan doen want ze komen over half zeven aan.

Eerst nog een foto’s nemen ik maak het overal van ik denk dat Marco vaak zo iets heb waarom neem je zoiets op een foto, waarom wil dat erop.

Als ik binnen ben dan meteen de ovens opstarten en de karren naar voren halen en dan alles opzetten voor deze morgen. Om half acht is alles wat uitgezet is gebakken nu kan ik de bakken vullen en ik ben zo’n sul wil alles netjes erin zetten en niet dat er zo in knallen zoals het veel gebeurd.

Hoe ik mijn broodjes presenteer.

Ik ben blij heb nu al veel meer dan wat ik had begin van de week dus ik had vandaag minder klagende klanten alleen maar klanten die mij een compliment gaven dat mijn bakken er mooi gevuld uitzagen en dan vol ik mij toch een beetje trots. Ze zeiden:”zo’n bak nodig je uit om een broodje te nemen”,of” het lijkt net op een kunstwerk”.

Maar ja er dan de tijd om naar huis te gaan en in de middag dacht ik wat zullen we eten vanavond ik had zo’n trek in Indische eten maar waar kan ik het beste halen,in Bodegraven hebben we geen Indische toko. Toko Makassar op de Sam van Houtenstraat in Geuzenveld daar rij ik naar toe want daar gingen mijn ouders en mijn ooms en tantes altijd hun Indische ingrediënten halen of hun Indische snacks.

Ik denk dat vele Indische mensen daar wel eens komt gelukkig is het net heel erg druk ben gelijk aan de beurt neem een bami rames speciaal en een nasi rames speciaal ik hoef het niet opgewarmd te hebben want als ik thuis aankom is het toch weer koud. Met een smile op mijn gezicht en een geknor van mijn buik rij ik tevreden richting huis. Maar als ik daar toch ben wil ik nog wat foto’s maken van een straat wat vele van mijn familie wel moet kennen.

Thomas á kempisstraat 38-3 Amsterdam-Geuzenveld

Ik weet niet of ik familieleden heb onder mijn lezers maar ik ga nog een foto plaatsen.

Misschien herkend iemand de deur en de vrouwelijke persoon heeft naast een ander vrouwelijke perdoom gewoond en toen werden het één familie van elkaar. Gaat er nog geen lichtje branden schoonzusters/broers mogen ook gaan gokken erop. Dan nog een foto ga ik plaatsen kom die.

Deze vrouwelijke persoon was streng maar oprecht voor de mensen om haar heen, kwam je ooit bij haar dan moest de trap van boven tot beneden helemaal geveegd en gedweild worden voor de andere lezers die kennen haar niet maar mogen wel zeggen wat deze persoon van mij was.

Nu ga ik lekker op huis aan morgen vrij en kan lekker uitslapen volgende week nog op mijn uitleen plek werken en dan terug naar mijn eigen stek.

Rij gelijk rondje laadpaal gelukkig er is een plek vrij ik zet hem neer en mijn kaart aangeboden maar wat raar het vinkje knippert niet wat nou weer. Toch de servicebalie gebeld van Allego zo heet dat bedrijf.

Het vinkje moet knipperen als je pas aanbied dan gaat het over naar het zandlopertje en dan gaat hij naar het batterijtje dan weet je dat het werkt.En het kruisje betekent dat hij storing heeft.

Ik gebeld sta je wel een minuut of twintig aan de lijn en als zij het resetten dan duurt het nog vijf minuten voor je eindelijk kan laden dat is wel heel vaak een probleem dat geregeld terug komt maar de service is wel heel goed vind ik.

Eindelijk thuis we kunnen lekker smikkelen van het eten waar ik zo naar verlang mis het eten van mijn moeder en dit maakt het wel wat goed.

Bord één is van Marco die houdt heel veel van bami,bord twee is van mij ik ben meer een rijstpikker het was weer zalig dank Toko Makassar voor het overheerlijke eten dat jullie bereid hebben.

We hebben gewoon allebei onze bakje leeg gegeten dacht nog wel restantje voor morgen maar na de helft gegeten te hebben had na een half uur toch weer trek dus ik ging lekker voldaan een filmpje kijken met mijn schat en daarna ons bed in.

Van het rustig aan kunnen werken op deze werkplek lijkt het wel of ik veel vermoeiender thuis kom en val ik bijna op de bank in slaap en Marco zegt altijd kleuter ga maar naar bed toe,wat ik dan ook gelijk ga doen.Welterusten allemaal,

Liefst Esther😘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *