Eten is klaar

geplaatst in: verhalen | 0

Deze week wordt het weer wat beter en dan zijn we nu al aan het kokkerellen en wat hebben we gehaald voor de komende dagen spekreepjes die we goed doorbakken net als kaantjes die ze vroeger deden voor bij de stamppot en wij nu bij de nasi. Roerbakgroenten zijn nu twee voor €2,- dus ik haal twee Chinese,een Thaise en een macaroni.

Marco snijd alles klein en ik ben de spekreepjes aan uitbakken en het vet wat vrijkomt gooi ik bij de roerbakgroenten en daar doe ik witte peper,kaneel,nootmuskaat, chilipeper en kerrie je zal wel denken kaneel en nootmuskaat dat deed mijn moeder ook vaak.Dan wat zoute en zoete ketjap en lotis van mijn Bessie dat roerbak ik de rijst pruttelt in de rijststomer en Marco is de groenten voor het andere gerecht aan het snijden nu kan de rijst erbij en dat doen we samen ik schep de rijst in de wok en Marco husselt het door elkaar.

Gerecht één is klaar zie we hebben zoveel voor een heel weeshuis.

Dan bak ik het gehakt in zijn eigen vet dat kruid ik alvast met de zelfde kruiden als de nasi en Marco snijd de penne klein dan doe ik bij de macaroni een zakje met 150 ml gekookt water dat meng ik door elkaar en daar gaat ook wat zoute en zoete ketjap bij. Dan komt de penne erbij en dat wordt ook door elkaar gehusseld en dan is gerecht twee klaar.

Straks alvast wat eten en morgen wordt de nasi meegenomen en daar opgewarmd en kroepoek erbij dan gaan we weer heerlijk smullen samen met Maja want die wachten tot ik klaar ben met werken.

Wij zijn er al klaar voor jij ook Maja,

Liefst Esther 😘

Share this content:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *