Fit training 23 maart

geplaatst in: verhalen | 0

Kwam de sportschool binnen schrok ik mij kapot zij hebben zo’n robotzuiger en die was bezig en ik trapte er bijna op gelukkig kwam ik er op tijd achter.Een andere sporter die beneden traint zag het allemaal gebeuren en moest even lachen ik ging snel de trap op en kwam Reinier op de overloop tegen hij ging alles in de zaal aan zetten en ik trok mijn broek uit en wisselde mijn schoenen om en kon gelijk even fietsen en daarna nam ik van elk tv scherm een foto en van de apparaten die ik moet gebruiken.

Oefening één:

Je gaat op de bank zitten en neem de kabel in je linkerhand met je rechterhand hou je de rugleuning vast o,ja met gezicht zit je naar de rugleuning toe.En dan trek je de kabel 12 keer naar beneden maar kom je terug dan is je hand gestrekt.Deze oefening duurt vier minuten en dat is per hand 12 trekken naar benedenen dit doe je ook met je rechterhand ik had het op de laagste gewicht maar Reinier heeft het veranderd om wat meer tegen gewicht te hebben naar 8 kilo ik had 4.5 kilo.Dan merk je hoe zwaar de gewichten zijn.

Oefening twee:

Bestaat uit twee onderdelen allebei is 40 sec en een pauze van 20 sec ertussen en de eerste onderdeel is je staat met twee kabels in je handen en trek het gestrekt naar voren deze heb ik op 1 kilo staan en bij onderdeel twee ga je buigen dus een squat oefening doen en beide is dus twee maal het onderdeel.

Oefening drie

Is een squat oefening maar strekken van afwisseling van ben en dan heb je een gewicht in de hand waar de been rust op een aerobic step en die doe dan 12 tellen per been en dan kom je uit op vier minuten het viel mij nog mee dat ik mijn evenwicht kon houden ook na de wissel van been.

Oefening vier:

Kon ik niet op beeld (scherm kapot)laten zien maar je ziet een bank met een gewicht erop op een foto staan en dat gebruik je zo het gewicht van vier kilo die hou in links en in rechts maar om en om en dan leun je over de leuning van de bank heen en dan ga je aan je biceps werken en dat 12 keer per hand/arm ik moest mij gewicht van twee naar vier kilo doen en ja het lukt mij wel gelukkig ook met mijn Brace om (had het ook aan de therapeut gevraagd of ik zo kon sporten)

Oefening vijf:

Die was ook weer één met twee onderdelen de ene kon ik goed handelen dat was een been gebogen en de voet plat op de grond de andere gestrekt en dan ga je buikspier oefeningen doen met je handen achter je hoofd en je elleboog beweeg je naar de been die gestrekt is.Het tweede onderdeel is dat je aqua bag omhoog houd en je hoofd hef je ook op en zo blijf je in die houding zitten alleen in die aqua bag zit water in die steeds beweegt dus je moet dat wel echt in evenwicht houden.

Oefening zes:

Daar trek je de kabels hard omlaag en dan kom je in ski houding terecht maar dat is zwaar vier minuten lang doe je dit ik nam na een minuut een pauze van 10 sec en doorgaan ik was kapot na het sporten en toen kwam ik Wilco nog tegen die doet twee keer een half uur op een dag dat ga ik echt nooit redden maar ik ga toch proberen om wat te sporten thuis heb een apparaat voor buikspieren en gewichten 1 kilo per stuk en een loopband en Nederland in beweging heb ik opgenomen dus ik moet meer conditie krijgen en daar ga ik morgen(zondag 24 maart)mee beginnen als het mij lukt,

Liefst Esther 😘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *