Franse week 1

geplaatst in: verhalen | 0

Wat heb ik nog meer gehaald om te proeven, soms zijn het producten die Marco wel kent en ik niet dus wat staat nu op het menu: Wijngaardslakken of hoewel de Fransen ze Escargots noemen.

Deze zitten in een schaal twaalf stuks met daar bovenop kruidenboter die je in zā€™n geheel in de oven doet maar de kruidenboter moet naar boven liggen. Op 180 graden ongeveer 7 tot 10 minuten als de kruidenboter borrelt zijn ze goed. En dan kunnen we ze eten dus met spanning zit ik voor de oven te wachten.

De kruidenboter borrelt nu kunnen ze eruit en ze zijn wel heet maar je raakt gewend aan de warmte met een vork proberen we ze eruit te trekken uit hun huisje maar die is te breed maar een tapas prikker daar gaat het heel goed mee,eerst Marco geholpen met zijn eerste twee slakken naderhand had hij het door.

Dat was een kostelijk maaltijdje met een kaiserbroodjes heb ik ze gegeten Marco keek op het internet wat ze daar koste 30,- voor 48 wijngaardslakken en nu bij de Lidl hebben vier schaaltjes van twaalf stuks voor ā‚¬2,49 en omdat ik het nooit gegeten heb was dit iets wat ik ook weer kan afvinken van mijn to-do list.

Misschien ook toch een keer mijn wagen aan kikkerbilletjes nu zullen er mensen daar op tegen zijn maar dat maakt mij niet uit.

We hebben nog twee schalen liggen in de vriezer dus we kunnen nog een keer er van genieten,

Liefst Esther šŸ˜˜

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *