Gerecht week 39

geplaatst in: verhalen | 0

Ik wilde even iets anders maken nu ben ik niet echt een kok,maar hou wel van lekker eten,dus ik zat bij de AH tussen de wereld gerechten te kijken en dacht wil eens roti maken.

Zocht naar de roti vellen in het schap en zag deze liggen,kon ook op de dinsdagmarkt vellen halen bij de Surinaamse toko maar wat is nou makkelijk om het te halen op je werk.Besloot deze te nemen en nou wat wil ik nog meer ik zie roti mix en las hou je het kan bereiden en dacht dat is iets voor mij.Je heb de varianten:origineel,mild of masala ik ga voor origineel en ik heb aardappels,sperziebonen,kip en eieren nodig die haal ik ook maar meteen.

Kippenvleugels neem ik mee en die kruid ik met kip kruiden en die doe ik even in de airfryer en daarna doe ik 4 el olie in de pan en dan doe ik de kip erin nog wat extra kruiden van mezelf en een bouillon blok erbij.

De aardappelen schil ik en snij ze klein en nadat ik ze gewassen heb laat ik ze uitlekken in een vergiet,kip haal ik uit de pan en doe 100 gram uit het potje en 200 ml water door de olie en als het goed erdoor is doe ik de kip terug erin.

30 minuten laat ik de kip in het mengsel intrekken en dan doe ik de aardappelen erbij en dat laat ik goed stomen met de deksel op de pan.Als de aardappelen zacht is doe ik de voorgesneden sperziebonen erbij dan laat ik het nog zachtjes door stomen een minuut of 15 en ik heb 4 eieren in een pannetje gekookt want dat hoort er echt bij.

Nu zit de sperziebonen erbij nu nog een minuut of vijftien doorkoken deksel op de pan en hier is het resultaat.Roti eet je met je handen,maar manlief doet het met mes en vork.

Eet smakelijkšŸ½šŸ½

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *