Gerecht week 9

geplaatst in: verhalen | 0

Deze week heb ik gekozen voor rijst en gemarineerde speklapjes met sperziebonen en doperwten.

Heb twee teentje knoflook,een witte ui en een rode ui fijn gesneden,en Marco aan de sperziebonen gezet om die schoon te maken de uiteinden eraf halen en door tweeën te snijden,ondertussen snij ik ook de gemarineerde speklappen klein.

Olie in de pan en de uien en knoflook fruiten,dan de klein gesneden speklapjes erbij,maggiblokje en kruiden en ketjap erbij. Een klein beetje water zodat het niet verbrand. Ondertussen snij ik twee paprika’s en twee tomaten en Marco is ook klaar met de sperziebonen.

Onderhand pruttelt het geheel dan doe ik de groenten erdoor en ik neem nog een potje fijne doperwten die ik er doorheen gooi,even proeven of het goed gekruid is,doe een theelepel sambal erbij en alles op laag vuur gaar koken.

De rijst in de koker gooien en wassen en dan wachten tot het op keep warm springt.

Smakelijk eten🍽🍽

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *