Heb het eindelijk door

geplaatst in: verhalen | 0

Toen we keer op keer de eerste keer gingen spelen moesten we best veel geholpen worden en gelukkig waren Jamie en Nienke ook zo. Ik had goed op de uitleg gelet om zo min mogelijk sterren over te houden en ook een rijtjes kleur vol te hebben en ik denk dat het mij toch wel gelukt is.

Ik heb de kleur geel vol die is vijf punten waard en van de letters A tot O heb in totaal elf punten binnen en van de jokers heb ik alles opgemaakt dus dat is nul punten en dan moet je de sterren tellen die nog open staan en die moet je er vanaf trekken. Ik nog één blauwe ster over en dan heb ik uiteindelijk 14 punten heb op de foto de twee min punten er vergeten af te trekken maar dat is best goed voor de eerste keer.

Al dagen spelen we deze kleur kaart zwart en toen hoorde we dat er een uitbereiding was van drie nieuwe scoreblokken die je kon kopen en een paar dagen later hadden ze die je heb een spel van keer op keer met score blokken 1 tot 3 en wij hadden nummer 4 gespeeld en de volgende drie foto’s zijn van nummer 5 is een roze/rood scoreblok die worden al wat moeilijker.

Nu ben ik hier meer op kleuren aan het spelen en aan de kruizen voor de letters A tot O zie je dat er weinig gescoord wordt en dat komt vaak ook door een slechte worp en waarbij de degene die gegooid heb vaak de een kleur kruis en een aantal ogen kan gebruiken en vaak de zwarte vraagteken en zwarte kruis achterlaat en dat kost je medespelers één tot twee jokers. Hier zie je ik heb acht punten voor mijn bonus kleur en ik heb tien punten gescoord met de aantal rijtjes vol van A tot O en dan heb ik vijf jokers over en één ster wat mijn uitkomst maakt negentien punten en dat was meer dan toen we nog het zwarte vel speelde.

Blauw wordt alweer moeilijker en waar zit de moeilijkheidsgraad in bij de sterren die meer in de hoeken zitten en vaak nog alleen en de enen worden eigenlijk weinig gehaald. Hier heb ik gehaald de gele kleur die is vijf punten en de letters daar heb ik achttien punten van binnen. Heb nog vier vraagtekens over dat maakt dus vijf punten en nog een ster over is min twee wat bij elkaar is vijfentwintig dat was één punt meer dan Nienke en daar was ik best heel trots op.

Nu spelen we met het groene scorenblok die weer even iets moeilijker is en hier ook weer de sterren staan alleen en ook weer te ver. Maar ik doe mijn best want hier komt mijn eind score…..let op heb vijf punten voor alle gele vakken en dan heb ik zeventien punten voor de letters bij elkaar gespeeld dat maakt al tweeëntwintig samen daar tel ik mijn vraagtekens bij op dat wordt zevenentwintig en daar haal ik die min twee vanaf en dan maakt het weer vijfentwintig en ik ben niet de winnaar maar eindig we als tweede en voor de moeilijke scoreblokken ben ik wel heel trots op mezelf.

Maar na deze laatste pot moeten we naar huis en ik neem alle vier de scorebladen mee zodat ik mijn trots en overwinning hier kan bloggen wist niet dat ik het leuk vind spelletjes spelen maar toch is dat zo. Lekker naar mijn bed toe met een glimlach van oor tot oor,

Liefst Esther 😘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *