Hemelvaart

geplaatst in: verhalen | 0

We wilden toch met Hemelvaartsdag naar de Vlietland ik zat met twijfels maar Marco heeft echt gelijk alle jaren voor corona tijd hebben al nooit hutje,mutje gelegen op het naaktstrand iedereen ligt altijd al op een afstand van elkaar af.

Het weer was in de ochtend wat bewolkt dus ik dacht laat Marco nog maar even liggen en uiteindelijk reden we rond twee uur richting parkeerplaats maar de eerste parkeerplaats weegbree was afgesloten dus toen hadden we zoiets hopelijk kan je wel met je auto hier komen. We kwamen bij de bocht en zagen in de berm zoveel auto’s staan want de tweede parkeerplaats de grote egelskop ook dicht te zijn nou op goede hoop dat de laatste wel open is, maar die zal wel heel druk zijn maar toch nog een plekke bemachtigd dus nu alles uitladen en op weg naar onze favoriete strandje toe.

Op het gezin strand lagen ze allemaal hutje,mutje naast elkaar en we keken elkaar aan en hadden zoiets hopelijk valt het op het naaktstrand mee,daar aangekomen werden we door bekende raar aangekeken omdat ze ons niet meer hadden verwacht denk ik iedereen die ons kent hoorde je vragen zo zijn jullie er weer leuk om jullie te zien en we liepen richting een plekje en neergestreken en heerlijk genietend van het weer en een verkoeling in het water gezocht.

Na een uurtje of drie later hoorde ineens van een handhaver dat op last van de burgemeester alle stranden ontruimd moesten worden maar iedereen wilde verhaal halen waarom iedereen ligt toch op afstand en hij gaf ook aan dat de twee andere stranden overvol lagen en hij hier als laatste aangekomen was met ontruimen.

Iedereen vond het echt volslagen onzin maar iedereen pakte hun spullen in en vertrokken,wij waren met nog vijf andere nog aanwezig, Marco had wel gevraagd:”stel dat er nieuwe mensen hier weer gaan liggen en jullie er niet zijn wat dan”. Hij antwoordde:”als er geen regelaars zijn mogen ze gewoon weer liggen,maar het veld moet wel leeg zijn”.

Marco zei:”wat wil jij we kunnen gewoon blijven liggen het veld is nu leeg”. Na tien minuten kwamen er weer mensen op het veld dus toen hebben we nog heerlijk genoten en uiteindelijk waren rond negen uur richting de auto gegaan en hebben ondanks de ontruiming heerlijk genoten hebben.

Zoals de handhaver had gezegd wij hielden ons aan de anderhalve meter afstand en hij gaf aan dat we via LV.nl in de gaten kunnen houden wat er voor veranderingen zullen zijn voor ons strandje.

Ondanks alles willen toch zeggen dat ik respect heb voor deze mannen,zag later toen thuis was dat handhavers in IJmuiden werden belaagd door een groep jongere,wil alleen zeggen deze mensen doen ook maar hun werk.👏👏🏼👏🏾👏🏽👏🏿👏🏻

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *