Hoe is het nu met hem

geplaatst in: verhalen | 0

Afgelopen zaterdagavond vertelde Marco mij:”Schat ik ga naar bed voel mij niet zo lekker”. Normaal knikkebol tijdens een film kijken maar nu ging mijn schat al bij negenen naar bed en ik moest alles uitmaken voor ik naar boven kon. Marco heeft voor het eerst sinds twee jaar weer een hele nacht doorgehaald dan kan je nagaan hoe beroerd hij was.

Op zondagochtend besloot ik lekker in de tuin te zitten Marco ligt nog op één oor en dan is het al bijna half twaalf tijd om hem wakker te maken dus ik loop de trap op en ik legde mijn hand op zijn schouder en zei:”schat wordt je wakker ik heb al broodjes gebakken”. Wat gemompel hoor ik en een flinke hoestbui zachtjes schuift de deken opzij en manlief maakt aanstalten om op te staan.

Ik loop alvast vooruit en maak koffie voor hem klaar en loop terug naar de salontafel Marco schuifel de woonkamer binnen wat ziet hij er beroerd uit zeg hij neemt plaats en zegt:”ik drink mijn koffie en ga weer mijn bed in”. En de koffie gaat er snel in en weg is hij weer ik blijft verbaasd achter wat zal ik doen. Ik maak maar wat bouillon want zal wel geen trek in eten hebben maar vocht moet hij wel binnen krijgen.

Na drie uur probeer ik het weer en dan komt hij naar beneden hij heeft honger,maar ik zeg hem:”heb bouillon getrokken,misschien kan je dit beter nemen”. Dat wilt hij heel graag met een geroosterd broodje die dun besmeer met roomboter hij vind het heerlijk hij wilt nog een broodje die ik graag voor hem maak. Marco heeft bijna de hele dag bijna geslapen en vraagt:”hebben we iets van waterijs heb daar trek in”,gelukkig heb ik dat zaterdagochtend al ingeslagen en kan dat gelijk geven hij smult ervan mijn schat.

We kijken samen het nieuws en daarna een film ik had een blik champignonsoep opgetrokken voor mezelf en dan vraagt Marco:”ik heb nog ergens trek in”,ik vind dat een goed teken dus de rest van de champignonsoep eet hij op. Fijn dat mijn man trek heeft in eten maar als ik naar bed ga komt mijn schat achter me aan en zo slaapt hij de hele nacht weer heerlijk door.

Maandagochtend nog steeds zo hevige aan het hoesten en hij gaat weer naar bed als ik vertrek in de pauzes bel ik op om te kijken hoe het met hem ga en of ik nog wat mee moet nemen dit is niet het geval neem wel een klein bakje lasagne mee en focaccia is in de bonus en ga op weg naar huis toe. Thuis aangekomen bleek Marco net een uurtje op te zijn en wilt wat bouillon met geroosterd brood die ik klaar maak dan gaat hij nog terug het bed in ik verwarm mijn lasagne en een focaccia en eet dit in stilte op. Na twee uur komt Marco weer beneden onderhand is het tegen zessen. We kijken wat nieuws,speel even mijn spelletje en duik dan mijn bed in morgen zien we wel verder.

Dinsdagochtend komt AH online om onze bestelling af te leveren Marco zijn wekker is gezet en dan tussen half negen en half tien komen er vijf kratten met 99 gazeuse binnen bezorger die brengt het tot in de woonkamer echt super hoeft Marco niet alles naar de garage te tillen ik kom thuis heb trek in een broodje ei die ik voor mezelf maak Marco eet nog wat bouillon met twee bolletjes met roomboter en kaas we hebben beide niet heel veel trek dan kijken we nog een film en Marco scheert mijn zijkanten nog wat en dan is het tijd om te slapen.

Gelukkig gaat het iedere dag een stuk beter met mijn schat en het hoesten wordt ook veel minder gelukkig hopelijk kunnen we het weekend wat leuks doen.

Liefst Esther 😘

Verstuurd vanaf mijn iPhone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *