Ikke en de rest kan stikken

geplaatst in: verhalen | 0

Als er op het nieuws wordt aangeven dat door de oorlog(wat volgens Poetin niet zo genoemd moet worden)krijgen te maken met te weinig aan grondstoffen dat er geleverd wordt uit Oekraïne zoals zonnebloemolie en granen. En dan komt er hier in het westen dat egoïstisch gedrag weer naar boven,zolang ik het maar heb,maakt niet uit of andere het ook nodig heeft ik heb mijn kar als eerste volgeladen.

In het begin van de corona werden toiletpapier,meel en heel veel houdbare spullen gehamsterd en toen bleek het in de DC van de supermarkten volop te liggen, maar door de egoïsten kon het niet op tijd geleverd worden aan de winkels. Gelukkig heb ik een man die heel nuchter is niet alleen van de drank maar ook in het denken,ik zelf was ook angstig en dacht we moeten in slaan,tot mijn man zei:”schat ze hebben genoeg,het is niet nodig en als het wel zo is dan zeg ik het je wel”.

Op vrijdag of zaterdag haal ik altijd mijn wekelijkse boodschappen en daar horen niet bij zonnebloemolie want ik heb nog driekwart liter in mijn voorraadkast staan en meel ook niet ben toch niet van plan mijn eigen brood te bakken of wat ook maar. Bij de rijst zag ik ook lege vakken staan heb nog een emmer vol met rijst dat gebruik ik niet veel,wat ik wel vaak gebruik is afbak broodjes en partybrood die heb ik wel genoeg in huis gehaald.

Maar wat willen de mensen gaan doen hele voorraden aanleggen of niet in het begin van de corona trots op TikTok,Instagram of Facebook hun hoeveelheden tonen ik begrijp echt niks meer van de mens. Geld doneren voor Oekraïne maar je medemens laten misgrijpen in de supermarkt.

Ben zo blij dat ik nu in een dorp woon waar de mensen niet zo gestoord zijn als in de grote stad en iedereen gemoedelijk met elkaar omgaan.

Morgen weer bij Abram mijn vis halen en lekker genieten van mijn weekend,

Liefst Esther 😘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *