Kostuum uitgezocht

geplaatst in: verhalen | 6

Afgelopen zondag was Marco zijn zoon en vriendin op visite en toen hebben we samen het kostuum samengesteld Marco zelf koos voor een zwart kostuum,ik koos voor een mooi paarse overhemd en zijn zoon mocht de stropdas uitzoeken.

Alle blousen en stropdassen werden door mij naar beneden gebracht en toen echt kijken of er een mooie stropdas bij stond bij die paarse blouse zo niet dan moest het een andere kleur blouse zijn. Maar we zijn er uit gekomen dus ik had al gezegd of meer overlegd als we het juiste pak hebben dan kunnen we de rest wegdoen.Het klinkt misschien hard maar Marco kan dat niet meer dragen en als het straks zover is dan hoef ik daar geen moeite meer mee te hebben.

Maar hij moest wel even gestoomd worden en de blouse gewassen en gestreken ben er geen ster in. En we lopen niet te hard van stapel we weten beide dat die tijd er aankomt dat Marco er niet meer zo zijn en daarom leven we per dag en maken er nog een mooie tijd van.

Het is moeilijk om te weten dat je partner stervende is de pijn dat je dagelijks draagt als je ziet dat het wat minder gaat.De paniek als hij alles eruit spuugt en hem te kalmeren het doet zoveel pijn voor mij. Als hij weer even een dutje gaat doen neem ik tijd voor mezelf om even te ontspannen en te relaxen.

Maandagochtend tien voor negen stond ik bij de wasserette voor de deur en dan gaat er zoveel door mij heen.Door de telefoon zei hij:”vandaag brengen,woensdag klaar”,maar toen vroeg:”heeft U er haast mee”. Even was ik uit het veld geslagen en wist even niet wat ik moest uitbrengen maar volgens mij zag hij mij kop en zei:”Woensdagochtend is het klaar ik nam mijn bon en verliet de wasserette.

Woensdagochtend belde ik nog voor de zekerheid naar de wasserette of hij echt aanwezig was en dat was het geval nu in een kostuumhoes gedaan zodat hij zo mooi glad blijft. Schoenen gepoetst,sokken en onderbroek erbij dat ligt alvast klaar hoef ik dat niet meer bij elkaar te zoeken voor iedereen klinkt dat vreemd maar voor mij niet net als ik de kledingkast alvast opruim. Ik voel voor mezelf dat het mij helpt in het werkingsproces en ik weet dat de klap straks nog komt.

Wel goed opgeborgen maar weer niet zo dat ik het niet weet te vinden na het weekend ga ik dan de kast inruimen met mijn kleding zo als Marco het zegt:”dan wordt het jou eigen kamer”,we denken met alles nog steeds hetzelfde. Vrijdag wordt mijn rolluik geplaatst daarom alles schoon maken en stof vrij na het weekend.

Benieuwd hoe het dan slaap kamer wordt dan pikkedonker en misschien minder geluid van buitenaf we gaan het zien,

Liefst Esther 😘

Share this content:

6 reacties

 1. Gerda

  Lieve Esther en Marco, verdrietig dit naderende afscheid…maar mooi beschreven wat jullie mee moeten maken en wat je daarbij voelt.
  Ik wens jullie veel kracht en liefde, mooi stel dat jullie zijn!
  Veel liefs, Gerda x

 2. Astrid Buch

  Ooo lieffies wat houden jullie je sterk, en hoe groot is jullie liefde naar elkaar. Marco als Essie weer naar het werk komt beloof ik je dat ik een oogje op dr zal houden, dikke knuff allebei xx

  • ellymay47

   Hoi Astrid,

   Dank je wel voor de mooie en
   lieve woorden we proberen nog
   zoveel van elkaar te genieten.

   Liefst Esther 😘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *