Leuk gesprek

geplaatst in: verhalen | 0

Een tijdje geleden zat met twee collega’s in de kantine te eten en toen kwamen we op een gesprek over hoe het vroeger was toen ik pas begon bij AH.

Ik werkte in 1986 bij AH op de Haarlemmerdijk en dat is midden in de Jordaan en dat is echt een hechte gemeenschap hier kent iedereen elkaar en als buitenstaander was het best moeilijk er tussen komen en tja,had ook nog een kleurtje(als jullie het nog niet wisten).

Na een tijdje werd ik door de klanten uiteindelijk geaccepteerd en dan ben je ineens overal welkom.

Ik werkte achter de kassa en vertelde mijn jongere collega’s dat je alle prijzen uit je hoofd moesten kennen en dat er toen ook obligatie ingeleverd konden worden en klanten met een cheque betaalde waarbij je op alles goed moest letten.

Tja,dat waren nog eens tijden en beide zaten geboeid te luisteren en tja,aan alles wat gezellig is komt een einde. Een van de meiden kwam de volgende naar mij toe en zei:”Esther hoe laat ga je pauzeren vandaag”. Waarop ik antwoordde:”ik ben vroeg vrij dus ik neem kort pauze”. Waarop zij weer zei:”jammer vond het zo leuk om over vroeger te horen”.

Ik keek haar aan en zei:”misschien een andere keer”. Ja,vroeger vond ik het ook altijd boeiend als mij moeder over haar jeugd verteld en dan zat ik met zoveel vragen. Nu zie ik het in de jeugd die het interessant vind hoe wij onze jeugd doorbrachten,en ik vind het wel leuk om er over te vertellen.

Share this content:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *