Lieve mama

geplaatst in: verhalen | 4

Toen ik gisteren van mijn werk ging dacht ik niet vergeten een bos bloemen meenemen want morgen is de meest belangrijke persoon eigenlijk jarig. Ik stond naar alle bloemen te kijken en dacht welke neem ik mij en omdat jij altijd een bos bloemen wil met kleuren heb ik deze uit gekozen. Vroeger als je jarig was en ik je vroeg wat wil je graag hebben was jou antwoordt heel simpel al mijn kinderen om mij heen met een bord met eten op je schoot en dat deden we altijd met heel veel liefde. Soms konden we je ook wel gelukkig maken met iets van jou favoriete cluppie Ajax. Lieve mama ik mis je nog dagelijks die mij dan zegt bel even als je thuis bent en het grappige was ik woonde aan de overkant van jou en trouw belde ik je op en dan zei je is de deur goed afgesloten en slaap lekker voor straks. Met tranen in mijn ogen schrijf ik dit op en zie jou lieve lach op mijn netvlies zitten. Ik was al weken bezig om iets moois neer te zetten maar de woorden kwamen er niet uit maar door alle verhalen wat ik Marco altijd vertel over jou heeft hij een mooi gedicht gemaakt.

Lieve Mama ,

Ik heb voor jouw verjaardag een bos bloemen gekocht. Natuurlijk heb ik voor jou … de mooiste bos uitgezocht.

Een bos met de mooiste kleuren, bloemen met de lekkerste geuren, die nu mijn huis opfleuren.

Die bloemen staan voor jou, een kleurrijke,mooie en lieve vrouw,waarvan ik nog zoveel hou.

Marco heeft ze mooi in de vaas gezet, terwijl ik mij tegen de tranen verzet, straks in bed … dan praat ik met je …. in mijn gebed.

Dan zijn we toch weer even samen, ik eindig ons gesprek met Amen.

Fijne verjaardag , lieve mama

Liefst, Esther

4 reacties

 1. Trudy

  Mijn mama was op 22 oktober jarig, voor het eerst in mijn leven was ze er dit jaar niet op haar verjaardag, ze werd 91

  1 februari heb ik haar begraven, dus ik voel dit mooie blog helemaal tot diep in mijn hart.

  • ellymay47

   Ik mis mijn moeder vreselijk en vooral haar verjaardag en de feestdagen en het lijkt niet minder te worden met die dagen

   • Trudy

    Ach, ik moet het allemaal nog ervaren, haar verjaardag heb ik nu gehad, ik word spoedig jarig, ook zonder mijn moeder voor het eerst en dan komt de kerst, pffffffffffffffff, ik denk dat ik het wel kan begrijpen, mogelijk wordt het alleen maar meer dat missen. Sterkte!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *