Meer vogels gespot

geplaatst in: verhalen | 1

Een collega schreef op mijn vorige blog dat het een goed idee was om eten op de tafel te verspreiden daar komen inderdaad veel vogels op af. Vandaag kwam er een mus wat eten wegpikken en nu schijnen er zoveel soorten mussen te zijn. Voor mij lijken ze allemaal op mekaar maar hier zie je hem zitten.

Een zaadje in zijn bek wat is dat mooi om zoveel verschillende vogels te zien hier heb ik er nog één van de mus gemaakt.

Dan volg ik een koolmees die zit op een druiventak verscholen maar mijn camera heeft jou toch in het vizier hoor wel goed zoeken dan vind je hem wel.

Dan verplaats die zich waar ik beter zicht op hem krijg koolmezen die eten vaak van vetbollen maar die moet ik nog zoeken in de garage en dan ergens ophangen.

Ik volg de koolmees nog steeds want hij blijft nooit lang ergens zitten heb ik in de gaten.

Dan ziet mij oog een heel ander soort vogels toen ik hier net woonde werd ik door deze vogels wakker geklopt dacht dat de buren gek geworden waren om op zondagmorgen al zo vroeg(en dan bedoel ik half zeven)aan het klussen waren. Maar Marco verzekerde mij dat het niet de buren waren maar een specht en toen heb ik daar ooit een foto van gemaakt maar vandaag is hij weer even bezig aan de palen waar de druiven aan groeien.

Zie je hem zitten die bonte specht o,jee hij vliegt alweer weg ik zie hem weer aan de andere kant van het water zit hij nu.

Maar het zijn er twee aan een andere tak zit er nog een is het een stelletje wie zal het zeggen nou hier is nummer twee.

Ze jagen achter elkaar aan maar ik moet even goed opletten want ik bak eieren voor mijn schat gelukkig kwam Marco zelf naar zijn eieren kijken,anders waren ze nu verbrand geweest.

Volgens mij is dit een merel maar weet het niet zeker ben geen vogelkenner toch even napluizen op het internet. Dit is het mannetje van de merel las ik op het internet vrouwtje is lichtbruin.

Volgens mij hebben Mr&Mrs Merel in nest in onze Hedera want zij komt met takjes aan en ik heb moeite om daar een foto van te schieten en Mr blijft steeds in de beukenboom zitten dat weer dicht bij Hedera staat dus we wachten het af.

Morgen is de eerste dag van de werkweek en dan zijn we met Koningsdag lekker vrij.

Liefst Esther😘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *