Mijn dochter Zefanja vandaag jarig

geplaatst in: verhalen | 0

Ik was net 21 jaar oud toen ik erachter kwam dat ik een kindje verwachtte en ik woonde nog gewoon bij mijn ouders thuis dus ik was nergens op voorbereid…..omdat wij erg kerkelijk waren vond mijn vader het heel moeilijk om er mee om te gaan…..want mijn vader was een voorganger(dominee)dus ik was in zijn ogen een schande voor de familie….Mijn moeder heeft mij altijd heel erg gesteund en mijn vader heeft bijna tot de geboorte van mijn kindje niet met mij bemoeit en ik vond het wel heel erg moeilijk….
De vader van mijn kindje wilde niet meer met mij verder en ik moest alleen de opvoeding doen…….het waren moeilijke momenten en ik moest wel blijven werken en toen heb ik doorgezet om het zo goed mogelijk te doen…….ik was uitgerekend in september maar mijn moeder hield vol dat ik een dochtertje kreeg en dat het in oktober kwam…….na negen maanden kon ik mijn dochtertje Zefanja Roxanna Cindy op 9 oktober 1989 geboren…..had voor mijn gevoel een makkelijke bevalling…..mijn moeder was zo blij met haar kleindochter die geboren is ook in de maand waar zij zelf jarig is……gelukkig kon mijn Moeder oppassen en ik gewoon blijven werken…….Zefanja was alles voor mijn moeder……
girl20150825_221255
Iedereen was heel blij voor mij dat ik een dochter had al mijn broers en mijn (schoon)zuster dus heb ik een foto collage gemaakt
20150825_220716-COLLAGE20150825_220845-COLLAGE

Heb een gedicht gemaakt voor jou Zefanja……..hoop dat je hem ooit kan lezen
aangezien we geen contact hebben…..wil je zeggen dat je mijn dochter bent en ik ontzettend veel van je hou en hoop dat je een leuke verjaardag zal hebben…
Hou heel veel van jou…….

Vandaag op 9 oktober is de dag,
dat iedereen jou voor het eerst zag.
Het was wel wennen,toch wel raar,
mijn kleine meid had mooi en veel haar.
Iedereen kwam naar jou geboorte-feest,
jij kreeg zoveel kado’tjes,zelfs een pluche-beest
Nu wordt je al 26 jaar,een jonge vrouw,
maar weet dat ik heel veel van je hou.

Je moeder…..

20151008_101336
mijn kleine meid met een pluche kikker gekregen van mijn collega’s
20151008_10155920151008_101618
Nu is mijn dochter alweer 26 jaar geworden

Zefanja lieve schat fijne verjaardag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *