Mijn oude leesboeken

geplaatst in: verhalen | 1

In de zomer hebben we de garage opgeruimd en toen vond ik mijn oude leesboeken en die heb ik nu in de huiskamer in een oude dekenkist liggen…….en van de week was ik het pennetje kwijt van mijn mobiel dus toen ik aan het zoeken was lag het onder die dekenkist
en zo keek ik even in de kist en zag weer mijn oude boeken liggen……

Toen ik een jaar of 6 was kreeg ik logopedie want ik had moeite met lezen en zo ging ik twee keer inde week daar naar toe………en daar leerde ik lezen……en woorden spellen en ook rijmpjes die ik daarna moest leren uit mijn hoofd en dan opzeggen……en weet niet hoe lang ik dat heb moeten doen……maar ik weet wel dat ik op deze leeftijd mijn eerste boek van Pinkeltje kreeg………..het heette het grote avontuur van Pinkelotje…..ik weet niet hoeveel keer ik dit heb gelezen……maar de hele kaft ligt eraf……..
In mijn kindertijd gingen we naar de zondagsschool en dan hadden we met Pasen en Pinksteren altijd een een Fellowship dat houdt in dat er meerde kerken bij elkaar het Pasen en Pinksteren samen vieren en dan gaan de kinderen van de zondagsschool versjes uit de bijbel opzeggen en dan kreeg je later allemaal een cadeau en zo kreeg ik steeds een Pinkeltje boeken en zo leerde ik ook goed lezen en spellen………

Als ik een nieuwe Pinkeltje kreeg moest ik heb meteen lezen…….en dan nam ik het overal mee naar toe……….in mijn bed……….op de vensterbank en zelfs op de toilet…..en ik bleef het lezen tot het uit was………
Laatst heb ik de twee Pinkeltje boeken gekocht die ik nog niet had en was net als het meisje van vroeger het aan het lezen Marco moest er gewoon om lachen het boek ging overal mee naar toe………hier zelfs tot in bad…….en toen ik het uit had vond ik het zo erg…het zit er nog in het kind zijn bij mij…….vind het nog steeds spannend om te lezen…

Nu heb ik het helemaal compleet tot aan Pinkeltje het verhaal van de film…….
En wat zag ik tot mijn verbazing hebben ze in 2014,2015 en 2016 weer boeken van Pinkeltje uit gegeven……..dus die wil er toch ook wel bij kopen…….en ook wel lezen……ik ben en blijf een kleuter………

πŸ’‹πŸ’‹EstherπŸ’‹πŸ’‹

  1. Dom of Slim??? | Esther'sdairy

    […] Deze serie heb ik helemaal gelezen tot sommige boeken kapot gingen maar het is mijn herinnering dus ik heb ze allemaal bewaard. Heb daar ook een blog over geschreven: Mijn oude leesboeken […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *