Naar New Castle toe

geplaatst in: verhalen | 0

Eindelijk is het dan zover we gaan naar New Castle toe ik logeer bij Bessie vanaf zondagavond want maandagmiddag moeten we aan boord.We hadden met de dochter van Bessie haar tweelingzus om twaalf uur afgesproken maar eerst lekkers gehaald vier puntjes,vier croissants en vier pasteitjes bij de bakker Imming en toen lekker ontbeten.

Om half twaalf reden we naar het nichtje toe en op de A5 was er iets aan de weg dus we moesten via Westerpoort naar IJmuiden rijden rond kwart over twaalf waren we op de plek van bestemming.Wat gaan we doen in de tussentijd laten we wat lunchen.

Waar gingen we lunchen bij de kop van de haver zo heet het daar de auto geparkeerd en binnen onze bestelling gedaan ik nam een frikandel speciaal die andere namen ook wat te eten dan krijg een bliep apparaat dat afgaat als je bestelling klaar was lekker buiten in het zonnetje ons eten genuttigd

Lunchtijd kop van de haven.

En we zaten nog na te genieten tot ik ineens zag dat een man met zijn fiets voor mij auto ging staan en besloot ik hem even te laten schrikken met een getoeter van afstand we lagen allemaal in een deuk hij schrok werkelijk ervan toen wist dit wordt een fantastische trip naar New Castle.

We parkeerde de auto op beveiligde parkeerplaats en waar je dus een code voor moest invoeren had hem eerst neergezet tot Bessie zei;”hier heb je meer ruimte”,dus had ik hem verplaatst samen lopen naar het loket om ons in te checken we waren vroeg dus dat was zo gepiept.

De ingang DFDS

We moesten wel lang wachten om door de paspoortcontrole te gaan die ging pas om twee uur open maar toen we eenmaal achter de douane waren ging het best snel we konden gelijk naar onze hut dat was deck 2 helemaal onderop deden het eerst met de lift naar beneden

De indeling van de prinsess Seaway
Cabine nummer

Zaten helemaal in de hoek de cabine zijn maar klein we hadden twee stapelbedden en de wc en douche zaten bij elkaar maar het is alleen maar om te slapen de rest loop je van hier naar daar.

Ik heb mij niet echt aan de koolhydraten gehouden maar wel aan het veel lopen over de boot het was zeven trappen af om bij de kajuit te komen en zeven trappen op om bij de centrale hal te komen dan nog twee trappen om op andere verdiepingen te komen maar dat deed ik het meest trap lopen.

We konden onze diner vervroegen en hebben heerlijk gegeten maar gingen bijtijds naar bed maar dat één uurtje bracht veel verwarring omdat de scheepstijd op NL stond en wij over de grens waren. Nog even uitbuiken in de lounge waar muziek werd gedraaid en toen was het tijd om naar bed te gaan. Maandagnacht heb ik heerlijk geslapen bedden waren best smal en in de kajuit was het ook warm ondanks de airco rond zeven Nederlandse tijd ontbeten we en om half tien waren we in New Castle aangemeerd met een bus bij het centraal station gedropt

Er komt een vervolg van mijn trip,

Liefst Esther 😘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *