Ongestoord aan het…

geplaatst in: verhalen | 4

Misschien hebben jullie ze weleens aan de kant van de weg zien staan die borden met mono erop.Mijn schat vertelde wel eens toen de eerste mobiel uitgekomen was dan kon zijn secretaresse hem bellen maar het was een kort gesprek,het moest echt belangrijk zijn want er zat wel een prijskaartje aan om even een gesprek aan te gaan. Maar tegenwoordig is het zo normaal om je mobiel op te nemen en langdurige gesprekken te voeren. Het maakt niet meer uit waar je bent tijdens het rijden,op de werkvloer,tijdens het eten of tijdens een gezellig dagje uit. Ik denk wel eens overal moet je eigenlijk ongestoord zijn.

Als ik op mijn werk ben dan zie ik sommige collega’s hun telefoon tussen hoofd en schouder aannemen terwijl er klanten voor hun neus staan en dan denk ik waar zijn jullie manieren gebleven om zo je werk uit te voeren ik kan er met mijn hoofd niet bij.

Vroeger had ik er ook zo’n hekel aan als we aan het eten waren en mijn zoon steeds maar met zijn mobiel bezig was en dan zei ik wel eens zijn we aan het eten of aan het bellen en dan ging zijn mobiel met heel veel tegenzin uit. Ja,het is toch ongelofelijk wat een mobiel met eens mens kan doen.

Wat ik ook zo vreemd vond is mogen mijn vrienden voetbal hier kijken, ja hoor Robby en dan zijn we zo gespannen aan het kijken naar de wedstrijd en dan komt er een app binnen dat kan om elkaar op de hoogte te houden, maar je app toch niet met een persoon die net als jij in dezelfde kamer zit. Dat kan er bij mij niet in hoor.

Een mobiele telefoon is handig om te hebben vooral om te laten weten dat je verlaat bent of als er iets aan de hand is maar het is niet zo dat het een verleng stuk is van je leven. Vroeger vroegen mijn buren weleens of mijn dochter haar mobiel wel eens weglegt want ze zien haar altijd met haar mobiel tegen haar oor. Ik zei zij is dag en nacht met haar mobiel bezig alleen als hij opgeladen moet worden dan heeft haar mobiel rust.

Dus voor mij mag het overal wel ongestoord worden en niet alleen onderweg.

4 reacties

  1. Trudy

    Mijn mobiel is altijd ergens waar ik niet ben, ik begrijp niet dat sommige mensen zo raar met hun mobiel omgaan, ben al heel vaak bijna overreden door een vrachtwagen met mobiel aan het oor.

    Ik haat bijna dat ding, want als je hem op je draagt kan je niet eens rustig naar de wc en dan nog dat videobellen, ik neem dan gewoon niet op.

    • ellymay47

      Één keer een flinke boete gehad omdat mijn dochter wel tig keer achter elkaar belde en dan denk je er iets aan de hand,gelukkig was het niet zo maar door de boete zo geschrokken van het bedrag dat ik hem nooit meer opneem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *