Op naar een geplande operatie

geplaatst in: verhalen | 0

SAMSUNGSAM_0052
                        Dit is mijn rechter hand die is 04-07-2012 gedaan

In April 2012 ben geopereerd aan een carpaal tunnel syndroom aan mijn rechterhand en toen wist ik eigenlijk al dat een operatie aan mijn linkerhand ook moest gebeuren maar ik zag er tegen op want de genezing verliep niet lekker dus ik heb het dus uitgesteld……maar nu jaren later kreeg ik hevige pijn in mijn elleboog en kon het niet meer bewegen maar ja ik moest mijn bloed laten prikken voor mijn jaarlijks controle dus ik ging naar toe met pijn en veel moeite kon ik mijn auto besturen……..toen ik thuis kwam maakte ik Marco wakker en vertelde hem dat ik langs de huisarts ga want ik verga van de pijn…….zo had ik om een uurtje of tien een afspraak en toen werd mijn verteld dat ik een tennisarm heb en dat was  op 9 februari.Moest de volgende dag wel werken en heb mijn werk gelijk op de hoogte gesteld dat ik morgen niet kwam werken in verband met mijn tennisarm…..ik heb drie weken rust voorgeschreven gekregen en moet  ontsteking remmers slikken in verband met mijn bloeddruk pillen mag ik ze niet te lang in nemen dat kreeg ik als mededelingen van de apotheek te horen…….ik krijg altijd als ik medicijnen voor geschreven krijg altijd een hele lijst met welke pillen in nog in mijn bezit heb en welke pillen wel en niet goed met elkaar werken dat is wel anders dan jaren geleden na drie dacht ik het gaat goed ik kan wel weer beginnen met werken dus ik ging voor twee uurtjes aan de slag op 29 februari ik begon om 11:30 tot 13:30 en ik dacht morgen ben ik lekker vrij dan kan ik wat rust pakken…in de nacht heeft mijn hand zoveel geprotesteerd dat mijn hand en ontsteking weer erg dik werden dus toch maar weer een afspraak gemaakt met de huisarts en nu heeft ze maar een injectie er in geven dat was op 1 maart en dan een week rust moeten houden maar nu werd het alleen maar erger en erger dus ik ben toch maar weer terug de ziektewet in gegaan……Op 11 maart had ik de eerste afspraak bij de fysio en daar kreeg ik te horen dat ik niet teveel zware dingen moest tillen en het rustig moet opbouwen…..Na weer een paar weken en veel verdriet mocht ik voor een week naar Berlijn want had al vakantie aangevraagd en zo had ik even andere dingen aan mijn hoofd en heb ik heerlijk genoten…….bij de derde afspraak vertelde ze mij dat mij hele linkerarm stijf was,dus ze zou het gaan masseren en na een paar minuten stond mijn arm weer stijf dus toen vroeg ik haar of het kan komen doordat ik ook heel veel last heb van slaaphanden en eigen in het verleden geopereerd moest worden aan een carpaal tunnel syndroom toen verzocht ze mij om toch maar weer met de huisarts een afspraak te maken…..zo gezegd,zo gedaan……toen kreeg ik een verwijzing naar het ziekenhuis in Woerden.Toen kwamen we er achter dat we het beter in Amsterdam kunnen gaan doen omdat ze daar al mijn gegevens hebben…..de eerste afspraak stond gepland op 12 april om 14:40……en daar werden al wat testen gedaan en op de 29 april krijg ik een EMG doen………kreeg patiënten informatie mee zodat ik kon lezen wat ze precies gaan doen……

Het doel van het onderzoek is……

Dat ze nader onderzoek  moeten gaan verrichten naar de oorzaak en klachten.
En daarom doen ze een EMG dat houdt in Electro-MyoGrafie dat uitgevoerd wordt door een neuroloog of een laborant en aan de resultanten kan een neuroloog zien of de klachten door de spier of de zenuw wordt aangestuurd.

Het onderzoek

Het onderzoek kan bestaan uit alleen een zenuwengeleidingsonderzoek,alleen een spieronderzoek of een combinatie ervan.
Om een zenuwengeleding te meten,worden er elektroden op mijn huid aangebracht die de elektrische signalen van de zenuwen en de spieren kunnen opvangen.
De zenuw wordt vervolgens op verschillende plaatsen geprikkeld door middel van elektrische schokjes………en dan zetten ze er bij dat het een vervelend gevoel is….
Bij het spieronderzoek wordt gebruik gemaakt van een dunne naaldelektrode,waarmee
de spier mee wordt aangeprikt…….Dit kan heel gevoelig zijn……leuk dat ze dat er bij neerzetten……

Nou ik heb dat nu gelukkig achter de rug en nu alleen op de uitslag wachten begreep al van de vrouw die het onderzoek deed dat het wel erg verstopt zat dus 2 mei wordt ik gebeld voor de uitslag…….ook gelijk even langs het werk geweest en weer wat collega’s gezien en gesproken was wel weer gezellig……..om 14:45 had ik een afspraak bij de ARBOdienst van Albert Heijn in Zaandam en nu heb ik het wel weer gehad denk ik…….Zit heerlijk op de bank een kop thee,sigaretje en mijn blog te typen…….

2 Mei afwachten………

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *