Oranje Leeuwinnen

geplaatst in: verhalen | 0

Dit was de poule waar de oranje leeuwinnen in speelde hun eerste wedstrijd was op 11 juni om 15:00 tegen 🇦🇺Nieuw-Zeeland die wonnen ze maar het ging erg moeizaam in de verlenging scoorde Jill Roord.

Hun tweede wedstrijd speelde ze tegen 🇨🇲Kameroen op 15 juni om 15:00 en die wonnen ze met 3-1 daar hadden ze geen verlenging voor nodig Viviane Miedema scoorde twee maal en Dominique Bloodworth één maal,dat waren al zes punten in twee wedstrijden.

De derde wedstrijd speelde ze tegen 🇨🇦Canada op 20 juni om 18:00 en dat wonnen ze met 2-1 waarvan de doelpunten kwamen van Anouk Dekker en Lineth Beerensteyn en met negen punten uit drie wedstrijden kwamen ze uit bij de laatste 16 landen en nu wordt het super spannend,ook wel de achtste finale genaamd.

Op 25 juni om 21:00 wordt deze wedstrijd gespeeld in Rennes tegen 🇯🇵Japan en het wordt een spannende wedstrijd beide willen ze winnen maar de zege gaat naar Nederland door een doelpunt van Lieke Martens en nog in de eerste helft krijgen een tegendoelpunt,ze gaan de rust in met gelijkspel maar ze vechten in de tweede helft goed terug en in de laatste minuut scoort Lieke Martens het winnende doelpunt op naar de volgende ronde.

Zaterdag 29 juni om 15:00 spelen de oranje leeuwinnen in Valenciennes de kwart finale en 🇮🇹Italië is de tegenstander,ze gaan de rust in met 0-0 maar er moet echt doelpunten vallen in de laatste 45 minuten de meiden laten zien dat het vechters zijn zo valt de eerste doelpunt door Vivianne Miedema in de 70ste minuut maar kunnen ze het zo houden dat er geen tegendoelpunt valt,gelukkig in de 80 ste minuut valt er een tweede doelpunt door Stefanie van der Gragt we kunnen opgelucht adem halen we komen steeds dichterbij.

We komen in de halve finale uit tegen 🇸🇪Zweden die wordt gespeeld op 3 juli om 21:00 ik kan alleen de eerste helft kijken moet de volgende dag vroeg op,maar manlief liet mij toch weten ondanks ik in een diepe slaap was dat we door zijn,hier moesten ze harder voor knokken de Zweden willen ook door naar de finale in de 90 minuten speeltijd is het niet gelukt maar in de 100 ste minuut zijn we toch door,het doelpunt komt van Jackie Groenen en nu spelen we op 7 juli in Lyon tegen Amerika de finale.

Zondag om 17:00 begint de finale tussen 🇾🇪Nederland en 🇺🇸Amerika en dat wordt gespeeld in Lyon.

Het was echt een spannende eerste helft de Amerikanen hadden veel kansen maar onze doelvrouw Sari van Veenendaal maakte veel reddingen in de tweede helft werd het ook heel spannend,tot ze een penalty kregen de Amerikanen en 1-0 maakte maar ze bleven door vechten maar het mocht niet baten er viel nog een tegen doelpunt en dat werd ook de eindstand maar ben super trots op de meiden ze lieten het bijltje er bij neervallen tot aan de laatste minuut gestreden.

Super trots op de oranje leeuwinnen heb heel erg genoten van jullie spel toch wel tweede van de wereld.