Spel:Patchwork

geplaatst in: verhalen | 0

Spelletjes is eigenlijk wel leuk om te doen ik heb wel wat in huis maar wij doen dat nooit Sjoelen hebben denk in het eerste jaar van onze relatie gespeeld een keer met Edwardus een vriend van Marco en één keer met mijn zoon toen hij hier in Bodegraven logeerde. En dan heb ik nog Monopoly dat is jaren geleden ooit een keer geweest toen ik op mezelf woonde in Amsterdam en dan hebben we Backgammon en in mijn geheugen heb ik dat Marco gespeeld maar het is ook zo lang geleden.

Nu zijn er best veel spelletje die je nu alleen of met z’n twee kan spellen en ik gaf al aan Nienke en Jamie doen vaak een spelletje en vandaag heet het Patchwork ik kende het niet en daarom ging ik dicht bij hun zitten om te zien hoe je het speelt,

Je heb vijf stukken lap die op het bord neergezet wordt op zwarte vlakken en dan heb je twee pionnen want het is voor twee man. Dan heb je een bank met knopen die zij kunnen verdienen en waar zij een stuk lap(puzzelstuk)kunnen kopen. Ieder krijg vijf losse knopen en dan zijn alle lappen verspreid op de tafel je heb één stuk dat het begin en het einde is.

Heb je op je tableau een vierkant van 7×7 vakken vol dan win je de bonuskaart en dat bereken als laatste met je verdiende knopen. De tweede speler is net zo lang aan de beurt tot hij de eerste speler heeft ingehaald komt hij op hetzelfde vakje uit dan is degene bovenop nog steeds aan de beurt.

Vanaf de pion kan je kiezen voor de eerste drie stukken Jamie koopt niks en gaat drie passen vooruit waarvan hij drie knopen van mij krijg(Bank)en nu Nienke beslissen en steeds om de beurt,op stukje staat de stappen,hoeveel knopen het kost en hoeveel knopen jij krijg het echt een leuk spel om te zien en je kan het in elke speelgoedwinkel kopen.

Het is een leuk spel en door middel van knopen kan je de uitgekozen stuk betalen, kom je langs een knop op het spelbord dan deden hun de stappen met de knoop die zij gepasseerd zijn in de uitleg op internet heb je recht op de knopen op jou lappentableau en als je binnen bent dan tel je al je knopen bij elkaar en de vakken die leeg zijn en daar trekken twee punten vanaf en wie de meeste punten heeft gewonnen.

Het spel is voor twee personen en het spel duurt ongeveer 30 minuten en geschikt voor personen tussen de 8 en 99 jaar op bol.com is het te koop voor € 16,99 de licht versie en de andere €18,99.

Nou Marco en ik hebben nog lang de tijd we zijn de 99 jaar nog niet gepasseerd misschien wel leuk om af en toe spel te spelen,maar dan moeten we het samen wel leuk vinden,wie weet ooit,

Liefst Esther 😘

Share this content:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *