Sauna dagje

geplaatst in: verhalen | 0

Van mijn lieve collega’s heb voor mijn verjaardag een sauna gift kaart gehad en die kon ik nu lekker gebruiken om te ontspannen.
Heb op zaterdag een reservering geplaats voor zondag 12 uur en daarom zijn we bijtijds op gestaan om eerst lekker te ontbijten en dan vertrekken richting Schiedam.
Onderweg heb mijn lieverd gefilmd en het regende een beetje maar hoop dat we ondanks de regen een lekker dagje in de sauna hebben.
Precies om 10 voor 12 kwamen aan bij de sauna Thermen Holiday en heb ons aangemeld bij de receptie en moest alvast vooraf betalen dus ik lever mijn cadeaukaart in en toen duurde het best een tijdje voor ik mijn bandjes kreeg.
De dame achter de receptie was nieuw en wist niet hoe ze de kaart in moest voeren dus er moest even hulp bij komen.
Eindelijk konden we ons omkleden of meer uitkleden in kleedkamer 5 en op de deur stond dameskleedkamer maar ik dacht waar moet Marco zich omkleden of eigenlijk uitkleden maar er stonden meer mannen in de kleedkamer dus het was geen probleem.
Toen we onze handdoeken en badjassen bij ons hadden en onze kleding in een locker hadden gestopt konden we naar de sauna ruimtes lopen.

We zaten dus op de eerste verdieping en moest de trap nemen om beneden naar de sauna’s te gaan………..
We namen eerst een douche en toen zijn we naar een nieuwe sauna gegaan.

Pakistaanse sauna:

Het was er 80C en we kwamen binnen wat was die lekker warm zeg ik keek om me heen en zag aan wand oranje,rode en gele stenen en ze hadden drie lagen waar je plaats op kon nemen en op de hoogste etage kon je via de ramen naar het zwembad kijken en op een gegeven moment werd het zo warm dat we eruit gingen.

Zwembad:

Om af te koelen doken we het zwembad in en heb een paar banen gezwommen nu is het voor mij heerlijk dat ik mij ontspannen in het zwembad kon begeven zonder dat ik angstig wordt. We besloten buiten een peukje te roken dus onze handdoeken om en badjassen aan en naar buiten.

Prieel:

Dit is de enige plek waar je een sigaret mag roken op het hele complex en het klinkt soms gek maar daar ontmoet je vaak de mensen waar je een babbeltje mee maakt.

Whirlpools:

Het zonnetje is inmiddels aan het schijnen en we liggen heerlijk in een van de whirlpools en we wachten allemaal geduldig tot het gaat bubbelen wat is het heerlijk zeg ik geniet er helemaal van……

Japanse Sauna:

Hier moet een trap op en dan kan je boven je badjas ophangen en we komen gelijk aan met twee dames en hun gaan aan de overkant zitten van ons en er zitten al een aantal mensen binnen het is er erg stil iedereen houdt zijn mond.
Maar ik kijk voor mij uit en zie een van de twee dames die met ons binnen kwam aan haar buik zitten en probeerde een haartje weg te trekken alleen zij had niet in de gaten dat iedereen naar haar keek, toen haar vriendin haar aanstootte schoten ze zo erg in de lach dat iedereen ook moest lachen alleen je kon natuurlijk niet te hard lachen.
Marco kreeg het te warm en zou een duik nemen in het koude bad ik bleef nog even zitten want ik kon er nog wel tegen.
Na 15 minuten stapte ik ook uit de sauna en nam een heerlijk koude douche…….

Kleine whirlpool:

We gingen nu naar een wat kleinere whirlpool en daar moesten weer wachten op de bubbels maar inmiddels zaten we er met 5 man in dan zit het niet echt lekker want dan heb je bijna geen ruimte maar omdat er nog geen bubbels kwamen zijn er een paar mensen uitgegaan en bleven we met 3 man zitten en ik ben best klein dus toen het begon heb ik mijn benen onder mijn kontje gedaan zodat ik wat hoger zat en toen was het zo zalig dat we wel een half uur erin bleven lekker hoor.

Hobbitsauna:

Dit is infra rood sauna dan zit je op een krukje en dan heb je twee infra rood lampen die je met een knop aan moet schakelen en als het uit gaat dan kan je het steeds aandrukken maar Marco vond het na de eerste keer afslaan wel genoeg dus toen zijn we door gegaan naar de volgende sauna.

Kelo sauna:

Die was erg rustig zeg we zaten er eerst met zijn twee in en later kwamen er nog een aantal mensen bij maar ik geniet zo van de warmte de ene keer ga ik liggen en de andere keer zit ik……….in de ene sauna zit ik heel laag en soms pak ik ook de twee hoogte maar de derde hoogte die liet ik voorbij schieten die was mij te warm. normaal deed ik die soms ook maar nu leek het wel of die zo heet was dat ik dat niet deed……

Rond de klok van 2 uur zijn we naar de Brasserie gegaan en hebben we een hapje gegeten, we gingen eerst aan tafel 18 zitten maar Marco voelde wat wind en zag dat er een deur op stond dus zijn we van tafel veranderd dus we zaten nu aan tafel 19.
Wat zullen we nemen…………we besloten een broodje te nemen met tonijnsalade en een smoothie van banaan, mango en ananas……..het duurde niet lang voor we ons eten kregen en we hebben gesmuld heerlijk genoten…..
Verder zijn we Bioscoop, Film, Grot, Banja, Kleurentherapie, Lavendel, die Hard, Muziek  en Toren ook allemaal te doen en toen hebben we nog lekker onze zelf gescrubt en toen alleen nog liggen weken in het Kruiden bad en de Whirlpool toen zijn we in de prieel nog wat gaan roken ook hebben we tussendoor gerookt dus we hadden een geslaagde dag gisteren en genoten.
Rond negen uur waren we thuis en hebben nog even een filmpje gekeken en daarna zijn we voldaan naar bed gegaan……………

2018-01-14-10-37-26.jpg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *