Soldaat van oranje

geplaatst in: verhalen | 0

Het viel nog mee met al die parkeerde auto’s en ik maakt gelijk een foto van het theater gebouw en natuurlijk moesten we eerst een peukje roken alvorens we naar binnen gingen en dan zag je toch best wat mensen aansluiten. De portier een ontzettend vriendelijk man heette elke bezoeker van harte welkom.

Het was overal druk aan de bars op elke bank en aan alle tafels. We namen plaats bij een stel en Marco de ouwehoer had alweer een gesprek aangeknoopt hun waren er ook voor het eerst en komen uit Lelystad en overnachten daar in de buurt. Had eigen drinken mee wat ik uit de recensies las was alles ontzettend duur en mensen die adviseerde om eigen drinken en lekkers mee te nemen.

Nog snel naar de toilet voor we naar onze zitplaatsen gingen ik moet echt van alles op foto zetten dus ook de toilet hoe die eruit zien ik lijk wel gek maar soms heb ik spijt als ik dat niet gedaan heb weggooien kan je het altijd nog.

We zitten in de rij oneven stoelen we moesten een trap op daar vroeg aan de medewerkster waar onze plekken waren en die wees naar boven in de hoek. Een stel moest even opstaan om ons voorbij te laten gaan we hadden rij 33 en de stoelen 39 en 37 ik hoop dat we alles goed kunnen zien.

Even foto’s door de buurvrouw van ons twee laten maken en natuurlijk van de zaal het was er heel druk,maar niet helemaal uitverkocht. Het begint telefoons uit werd er gevraagd en geen foto’s en geluidsopnames maken is ten strengste verboden. Lichten gingen uit en op het gordijn verschijnt soldaat van oranje.

Vanaf het begin tot het einde zat ik geboeid te kijken de theaterzaal draaide zodat je alles goed kon bekijken,daarom moet je op tijd zijn,anders mis je eerste gedeelte als je laat bent zal voor de meeste collega’s een groot probleem geworden zijn. Ik vond dat we het beste plekje in de zaal hadden niemand aan mijn linkerkant en we hadden supergoed zicht.

De decoratie waren voortreffelijk zal niet te veel onthullen want misschien zijn er nog lezers die er ooit naar toe willen,het is echt een aanrader om er een keer geweest te zijn,we hoorde hier en daar dat sommige mensen wel twee,drie,zes keer geweest zijn. Ik vind het mooi en heb genoten heel erg zelfs maar als ik het gezien heb dan is het goed op naar iets anders dat is mijn mening.

De pauze was een half uur buiten even een peukje gedaan en daarna naar de toilet en snel weer op ons plekje zitten. Op het einde was een staande ovatie voor alle spelers en het huisorkest uiteindelijk waren rond half twaalf stonden we buiten nu naar de uitgang,maar dat was een chaos om weg te komen.

Onderweg zei ik:”zullen nog even langs de Mac,heb wel trek in een cheeseburger”. En dat hebben we uiteindelijk gedaan,thuis nog wat nagesproken hoe we het vonden en om één uur lag ik in mijn bed.

AH bedankte ons voor de goed inzet tijdens corona,maar ik bedank Albert Heijn voor de cadeaubon die ik heb mogen ontvangen had echt zin in een avondje uit,

Liefst Esther 😘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *