Spelletjes dat ik vroeger speelde

geplaatst in: verhalen | 0

Laatst kreeg ik te horen van een jongere collega dat ik vroeger zeker veel uit ging toen ik zo oud als haar was dat kwam omdat ik lekker aan het swingend op het werk was. Ik antwoordde:”nee,hoor had veel vrienden”. “O,je had veel vriendjes gehad”:zei ze. “Ja,dat ook :antwoordde ik zacht”. Ik bedoel ik had veel vrienden en wij waren veel op straat. Ik ging nooit uit ook op dat niet mocht van mijn vader wat luisterde ik toch goed naar mijn ouders hé geen tegenspraak gaf ik.

Daar dacht ik onderweg naar huis toch over na ik was altijd op straat voetballen, knikkeren,fietsen(racen tegen elkaar), hinkelen,elastieken,bordje tik,trefballen met waterflessen,honkballen(softballen),balletje trap en pijltjes schieten. Wat waren wij kinderen van vroeger druk met spelen bezig.

Knikkeren

Volgens mij als je de jeugd vraag hoe goed kan je knikkeren staan ze je raar aan te kijken strijden tegen elkaar tot je de hele pot gewonnen had echt een super spel en ik was er aardig fanatiek in. Had ik verloren dan toch proberen je knikkers terug te winnen,ik genoot heel erg van het spel.

Met een bal waren we ook uren zoet.

Van alles bedachten we met een voetballen was in ons gezin nummer 1 altijd heel fanatiek bezig ermee geweest op school en in de straat ik was enige die altijd met de jongens mee mocht spelen ik was net een jongen wat wil met vier oudere broers drie broers altijd met voetbal bezig mijn eerste ervaring met voetballen was dat een levend en beweegbaar doelpaal was zo konden ze mij in de gaten houden.

voetbal-bewegende-animatie-0008

Stoepranden deden we ook veel en met colaflessen met water dat was ook heel leuk omdat je zo hard tegen die fles aan kon gooien en dan kwam die bal ver en je mocht niet eerder die fles rechtop zetten eer je de bal weer in handen had dus vaak was je fles half leeg. Of elkaar bekogelen met waterzakjes je nam een paar boterhamzakjes vulde die met water en gooide die tegen elkaar zo hard dat die zak uit elkaar spat.

Maar ik weet dat ik thuis moest komen als de lantaarns aangaan dan wat het tijd om nog even te douchen en op tijd je bed in te gaan tegenwoordig kennen kinderen geen tijd komen thuis wanneer hun dat willen eten deden we gezamenlijk en daarna de tafel afruimen en meestal moesten me zusje en ik afwassen wij waren wat nu in deze moderne tijd de vaatwasser.

Ik mis best de gezelligheid hoe ik vroeger als kind was we hadden persoonlijk contact met onze vrienden en vriendinnen ik weet van dochter en zoon dat zij zoveel vrienden hebben op Facebook maar als je vroeg ken je ze ook persoonlijk dan keken zij mij vreemd aan. Tuurlijk ik heb ook Facebook maar over het algemeen ken ik ook de vrienden die in mijn lijst staan. Tja,je kan niet meer zonder deze moderne spullen als gaat via sociale kanalen voor je werk,school maar nu met deze corona ook je sociaal leven. Maar soms is het wel fijn om te weten hoe het met je familie en vrienden die buiten Nederland wonen zo heb je wel contact.

Share this content:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *