Spel:Regenwormen

geplaatst in: verhalen | 0

Ik ben geen spelletjes mens althans waarbij je met andere gaat samen spellen maar nu heb ik al drie mee gedaan en er geen gevoel bij mij opkomen dat ik een slechte verliezer was misschien komt het wel dat ik ouder ben dan vroeger.

Maar het spel begint zo je heb de getallen van 21 tot 36 en die leg je nummer op de tafel en onder een getal zitten regenwormen van twee tot vier wormen dat is voor de punten telling.

En dan gooi je acht dobbelstenen en ook op een vlak zit een worm die telt voor vijf. Je mag zo vaak gooien maar met elke worp moet je wel een dobbelsteen pakken om meerdere,ik laat het met een foto zien van mijn worp.

Ik heb gegooid twee wormen,drie enen,twee vieren en een vijf. Wat kies ik de wormen of de getallen maar kies ik de enen dan moet ze alle drie pakken en kies ik de vieren dan moet alle twee pakken.

Ik koos voor de wormen dan heb ik gelijk tien punten en dan gooi je nog een keer en daar uit pak je nu alleen de getallen en heb je bij elkaar 31 dan neem je die steen en pas op een ander mag jou steen weer afpakken als hij/zij ook op 31 uitkomt.

Maar heb je al een vijf genomen en je gooit daarna nog alleen maar vijven en helemaal geen worm dan heb je,jezelf dood gegooid dan moet je,je steen terug zetten en het hoogste getal omdraaien want die doet dan niet meer mee.

En als je een twee steen heb gehaald leg je die bovenop de eerste steen nu heb ik nummer 27 gehaald.

Die ben ik in het spel kwijt geraakt aan Nienke volgens mij en mijn nummer 31 aan dat ik mezelf dood heb gegooid omdat ik niks kan optellen en geen worm had. Mijn volgende nummer is 21 die heeft maar één worm erop staan.

Ook die ben ik kwijt geraakt en als laatste is mijn steen nummer 24.

En met één worm heb ik verloren en weet niet meer wie er wel gewonnen heb. Maar het is een heel leuk en zoals ik zei leerzaam spel voor jong en oud en te spellen met twee tot vier speler. Volgende keer ga ik over een ander spel bloggen die we weer spelen Nienke en Jamie zijn echt spelletjes mensen.

En Maja en ik vonden het echt leuk om mee te mogen doen,

Liefst Esther 😘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *