Taaltrip 4

geplaatst in: verhalen | 0

Vandaag komen er weer een groepje van 15 kinderen die een taaltrip doen dat vind ik weer eens super leuk om te doen benieuwd hoe oud ze zijn. Het was even wat verwarring omdat de begeleider van de stichting Jink wilde dat er meerder medewerkers de kinderen één op één ging helpen kennismaken met de supermarkt,maar we hebben daar geen tijd voor dus er werden groepjes van vier en drie gemaakt.

De Assistent Supermarkt Manager die heette ze welkom en toen kwamen ze de winkel in,ik kreeg een hele beschrijven hoe ik het aan moest pakken,maar ik ben heel eigenwijs en schoof de beschrijving opzij en deed hoe ik het altijd deed.

Ze mochten zoals altijd een stokbrood in een zak doen en dan zing ik mijn favoriete liedje over de beren. “Ik zag twee beren,broodjes smeren ho dat was een wonder dat die beren smeren konden hihi,haha ik stond erbij en ik keek er na en dan mogen ze het neerleggen op de plek waar het hoort.

Maar nu deed ik ook het vleeswaren erbij vragen van welk dier er vlees werd gemaakt,”kip was het eerste wat er bij hun op kwam en toen maakte ik geluid van een koe of een schaap toen werd alles opgenoemd zelf een vogel,daarna hebben ze kaas geproefd dat mijn lieve collega Hanneke had klaar gemaakt en om en om mochten ze het plankje vast houden om de klant te voorzien van een blokje kaas,maar meer ging er in hun eigen mond.

Ze hebben ook een blad met allemaal voorbeelden van wat er in een supermarkt gebeurd.

Voor sommige was het moeilijk uit spreken want ze waren net een jaar in Nederland en ze waren tussen de zes en acht jaar,de juffrouw van hun bood mij om een keer met hun mee te lopen op school want ze vond dat ik het hartstikke leuk deed.Nee dank u wel een uurtje is het leuk om met kinderen bezig te maar hou meer van mijn werk op de broodafdeling.